Delo

ZagrabiZaInfo – o spolnem nadlegovanju pri opravljanju študentskega dela

Soborke, ki so se srečale s spolnim nadlegovanjem na delovnem mestu, so se organizirale in pripravile brošuro, katere namen je informiranje in osveščanje o spolnem nadlegovanju ter o tem, kam se obrniti v tem primeru.

Projekt ZagrabiZaInfo spolno nadlegovanje definira kot “nezaželeno ravnanje spolne narave in drugo ravnanje temelječe na spolu, ki ogroža dostojanstvo žensk, moških in ostalih spolov na delovnem mestu. Nezaželeno ravnanje spolne narave je lahko fizično, verbalno ali neverbalno dejanje.”

Preko spleta so v sklopu projekta opravili anketo, v kateri je sodelovalo 137 dijakov in dijakinj. Kar polovica jih je že bila deležnih spolnega delovanja na delovnem mestu v okviru študentskega dela, 55 odstotkov pa pozna vsaj eno osebo, ki se ji je to že zgodilo.

V brošuri si lahko zato pogledaš, kam se lahko v taki situaciji obrneš in kako si zakonsko zaščiten/a.

Projekt je nastal, ker je vsaka od članic projekta že imela izkušnjo ali pozna osebo z izkušnjo spolnega nadlegovanja v okviru študentskega dela. Nobena od njih ni našla ustrezne podpore in pomoči, ugotovile pa so so, da so informacije, ki jih oseba potrebuje v takem primeru, za našo ciljno populacijo trenutno težko dostopne in/ali pomanjkljive.

Vabijo te, da si ogledaš brošuro ZagrabiZaInfo, ki je dostopna na tej povezavi. Če si tudi ti imela, imel podobno izkušnjo, se lahko obrneš tudi na Sindikat Mladi plus.

Sindikat Mladi plus
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button