Delo

Zakaj zaposliti mladega človeka?

5 nasvetov za delodajalce

Delodajalci! Zagotovo ste na kakšnem razgovoru pri mladih opazili raztresenost, neodgovornost, pomanjkanje izkušenj … Pa vendar, mladi danes lahko v podjetje prispevajo veliko dobrega in tukaj je pet prednosti zaposlitve mladega sodelavca.

Neizkušenega lahko preoblikuješ po svoje

Pogosto mladi nimajo točno iskanih izkušenj dela. Kljub odraščanju v drugačnem okolju kot starejši zaposleni pa je pomembno poudariti, da so bili tudi ti soočeni z odnosi in spremembami, ki jim so se morali med odraščanjem še toliko bolj prilagoditi. Zagotovo so sposobni prenašanja velikega stresa in pritiska družbe, kot tudi lastnega dokazovanja drugim.

V podjetje nadomestijo mladostno energijo in pogled na svet

V podjetje mladi nadomestijo energijo, ki jo imajo le redki starejši zaposleni. Zagotovo so mladi dobri pri ločevanju in iskanju prioritet. Tako se na nepomembne kritike ne bodo ozirali. Seveda pa bodo z resnostjo pristopili k prioritetnim nalogam podjetja in strankam.

So fleksibilni. Brez težav se selijo in so vajeni delati na raznolikem delovnem mestu.

Imajo veliko izkušenj z delom preko študentskega servisa, kjer njihovo delovno mesto ni bilo določeno s pogodbo. Od njih se je v večji meri zahtevala prilagodljivost, časovno in delavno. Torej so vajeni razgibanega dela in delovnega časa. Predvsem, pa lahko med delom počnejo veliko stvari hkrati. Multitasking je del njihovega vsakodnevna, ki ga prakticirajo že med vožnjo na delo, kjer čas izkoristijo za poslušanje podcastov in podobno.

Ideje in ustvarjalnost

Prednost mladega je tudi velika kreativnost. Delodajalci ne pozabite, da mladi danes lahko do številnih podatkov in idej dostopajo preko le enega klika na njegovem pametnem telefonu, v katerega pogosto strmijo. Torej imajo ideje in informacije na dosego roke. Če se morda zdi, da le ti veliko manj berejo kot starejše generacije, pa vas naj potolažim, da mladi berejo mnogo blogov, poslušajo podcaste in podobnega, kar širi njihove ideje in kreativnost.

Mlad zaposlen si bo zagotovo želel ustvariti družino

Drži, velika možnost je, da si mlad zaposlen želi ustvariti družino, pa vendar naj to ne bo samo slabost zaposlovanja. S tem se širi vaše podjetje in zagotovo pomaga pri zadovoljstvu zaposlenih. Naj bo oseben uspeh vašega zaposlenega, tudi spodbuda za vas, delodajalce. Za soustvarjanje boljše družbe in možnosti za naslednje generacije.

Kot zapisano, so to le nekatere prednosti zaposlovanja mladih. Naj bo vaš kolektiv čim bolj raznolik, saj to krepi vaše možnosti za uspeh.

 

Mija REPENŠEK / talentiran.si (vir)
Pexels

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button