KulturaŠportTrendiŽivljenjski slog

Že deseto leto zapored v Pokrajinskem muzeju poteka mesec mode

Pokrajinski muzej vsako leto v mesecu mode časti številne oblikovalce, ustvarjalce, dijake ter posameznike oblikovalskih strok, ki omogočijo, da mesec mode zacveti v vsej svoji barvitosti. Leto 2023 bo tako oblečeno v športna oblačila svetlih in temnih barv, ki bodo primerna za vse okuse.

V prihodnjih tednih se bo v okviru meseca mode odvijal program, ki se je včeraj pričel z otvoritveno modno revijo. V zadnjih letih so mesec mode predstavljale različne tematike, ki so privabile številne obiskovalce ter osvežile in popestrile muzejsko publiko. Tema, ki smo jo spoznali letos, pa je Moda in šport, naveza, ki se je vsi dobro zavedamo.

V včerajšnji modni reviji so se predstavile številne blagovne znamke ter njihovi ustanovitelji. V dvorani smo lahko začutili ljubezen do ustvarjanja oblačil in ljubezen do njihovega nošenja. Predstavili so se: Elan, Toper, Peak, Goodwill, Lelosi, With Joy, Tanja Uvera Fashion, Barbarian Fashion, Fir- Ma by Sanja, David Bacali, Jkh Identity, Lara Bernot, Patricia Pie In Anja Medle.

Edinstvenost oblačil je izstopala, prav tako tudi njihova barvitost

Predstavniki modnih znamk so prikazali številne izbrane kose za ženske, moške ter tudi otroke. Barve v dvorani so zelo dobro uskladili z barvami svojih modnih kosov, ki so tako lahko še bolj izstopali. V ospredju so bile svetle in vesele barve, pogosto v kombinaciji s črno. Mesec mode je tako predstavljal splošne kot tudi elegantne kose oblačil, vse s kančkom športnega duha.

Že pred pričetkom modne revije, so nas v dvorani pričakali številni fotografi ter dobra glasba. Gledalci smo se posedli po želji in potem se je pričelo. Opazovali smo mlade modele, kako so stopali po pisti oblečeni v oblačila vseh letnih časov. Seveda pa na pisti nismo opazovali le oblačil, temveč tudi vse pripomočke, ki omogočijo športanje v pravem pomenu besede. Tako so nas kot del predstavitvenega programa pričakale tudi smučke ter vožnja po pisti s kolesom.

Obleke so bile barvite, izražale so tudi ponos.

Modna revija, ki je združila vse športe

Poletje je le za vogalom, tega pa se zavedajo tudi predstavniki modnih znamk. Na modni pisti so tako predstavili številne pomladne in zimske kose, od prehodnih jaken pa vse do kratkih hlač ter tudi kopalke in poletne srajce. Spoznali smo modo za vse priložnosti: modeli so na sebi nosili oblačila za tek, jogo, igranje nogometa, kolesarjenje …

Po končani noči, ko se je glasba končala in smo si ogledali tudi nekaj zadnjih prečudovitih oblačil, pa nas je ob odhodu iz muzeja pričakal tudi prečudovit pogled na nočni Maribor. Mesec mode se je začel v dobri luči.

Po končani modni reviji je obiskovalce pričakal še nočni Maribor.

Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dneh?

V sklopu meseca mode v naslednjih dneh sledijo še številni dogodki. Organizatorji so omogočili tudi priključitev skupinskim vadbam, spremljanje razstav o športu ter mnogo drugega. Se boš dogodkom pridružil tudi ti?

MESEC MODE V MUZEJU

Iva Knez
Iva Knez

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button