Življenjski slog

5 načinov, kako bolje in uspešno zakorakati v nov dan

To, kar zaznamuje naša jutra, se odraža v celotnem dnevu. Kako čim bolj sveži in kreativno naravnani zakorakati v nov dan? Kaj je prepovedano in kaj priporočljivo? Preveri spodnjih pet načinov in vstopi v nov dan kot prerojen.

Si vstal z napačno nogo? Si že navsezgodaj razdražljiv? Greš sam sebi včasih kar malce na živce? Pred teboj je nekaj napotkov, kako se otresti slabe volje že navsezgodaj in si zagotoviti uspešen dan. Saj veste, po jutru se dan pozna.

Ko budilka zazvoni, vstani

Si tudi eden tistih, ki jim zjutraj v spalnici glasno odmeva zvok budilke? Tisti, ki gumb za ponovno bujenje nenehno pritiskajo? Resnično ne potrebuješ tistih 5 ali 10 minut več spanja. Izogni se iskanju budilke oziroma pametnega telefona in pritiskanju gumba za ponovno bujenje. Vsakič, ko se zbudimo ob budilki, je to šok za naše telo. V kolikor pa budilko nenehno prestavljamo z gumbom za bujenje, pa ustvarimo še več takšnih šokov.

Zbistri si misli

Umiri se in si daj nekaj prostora, da zadihaš. Razbistri si misli, nekaj minut posveti meditaciji, še preden posežeš po svojem obleganem urniku. Postavi sebe pred vse, tvoje jasne misli so osnova za dobro in uspešno delo.

Začni s svojim ritualom

Za nekatere je zjutraj nepogrešljiva kava, za druge zeleni čaj, za tretje pa raztezanje. Vsi imamo svoj način, kako se zjutraj postavimo na noge. Nahrani svoje telo, na kakršen koli način že – ali s skodelico mamljive kave, z zajtrkom ali pa s telovadbo. Čez dan ti bo telo še kako hvaležno.

Pij vodo

Jutro naj se začne s kozarcem mlačne ali tople vode – za osvežitev po dolgem spancu. Vanj lahko stisneš pol limone, ki pomaga pri prebavi, lajša dihalne težave ter izboljša krvni obtok in spodbuja zdravo živčevje.

Osredotoči se na dnevne cilje

Določi, kaj boš opravil še danes. Čeprav se morda zdi postavljanje dnevnih ciljev povsem nepotrebno in nesmiselno, pa je to dober način, kako začeti uspešen dan. Opravljanje nalog ti bo dalo nov zagon, v tistih dneh, ko boš brez energije, pa ti bodo seznami opravljenih del iz preteklih dni dali motivacijo.

Maruša Petrovčič / Mladi podjetnik
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button