Potovanje

Aplikacije, s katerimi bo načrtovanje naslednjega potovanja mala malica

Ko gre za potovanja, je na voljo obilica aplikacij, ki omogoča čim bolj enostavno izkušnjo in načrtovanje. Te aplikacije lahko popotnikom pomagajo pri iskanju najboljših ponudb za lete in nastanitve ter navigaciji po neznanih destinacijah.

V zadnji izdaji revije Globetrotter so pripravili seznam najboljših popotniških aplikacij, ki so trenutno na voljo in imajo poudarek na možnostih trajnostnih potovanj.

1. Kayak

V aplikaciji Kayak lahko na enem mestu najdeš vse, kar potrebuješ za potovanje. Ima možnost iskanja letov, nastanitev in najem avtomobilov, ponuja pa tudi načrtovanje potovanja in opozorila o cenah.

aplikacije, Kayak

Edinstvena značilnost aplikacije Kayak je funkcija »Explore«, ki ti omogoča iskanje potovalnih ponudb glede na tvoja razpoložljiva sredstva in željeno lokacijo. Še ena izvrstna značilnost je možnost izbire letov glede na emisije ogljika, s čimer lažje izbereš okolju prijazno rešitev.

2. TripAdvisor

TripAdvisor je starosta potovalnih načrtov. Aplikacija pa je namenjena vsem, ki iščejo aktualne informacije o želenih destinacijah. Ponuja mnenja in ocene nastanitev, restavracij in znamenitosti ter forum za vprašanja, povezana s potovanji.

TripAdvisor ima tudi funkcijo »Near Me Now« (trenutno blizu mene), ki ti pomaga najti zanimivosti in oglede v bližini tvoje trenutne lokacije. Aplikacija je začela počasi vključevati tudi trajnostne možnosti, kot so okolju prijazne nastanitve in izleti, ki popotnikom omogočajo, da se lažje odločajo za trajnostne izbire.

3. Google Maps

Nepogrešljiv pripomoček za navigacijo, ki ponuja tudi koristne informacije za popotnike: ocene in fotografije znamenitosti ter možnost shranjevanja zemljevidov brez povezave za uporabo, kadar nimaš dostopa do interneta. Na novo aplikacija vsebuje tudi funkcijo za iskanje možnosti souporabe koles in poti javnega prevoza, kar je lahko odličen način za zmanjšanje emisij ogljika med potovanjem.

4. PackPoint

Če imaš težave s pakiranjem, med obvezne aplikacije na mobilniku uvrsti PackPoint.

Pomaga ti ustvariti seznam pakiranja po meri glede na destinacijo, dolžino bivanja in načrtovane dejavnosti. Upošteva tudi vremensko napoved na destinaciji, tako da ne pozabiš dežnega plašča ali sončne kreme. Ponuja tudi predloge za okolju prijazne možnosti pakiranja, kot so steklenice za vodo za večkratno uporabo in nakupovalne vrečke iz blaga.

5. XE Currency

Obvezna aplikacija za vse mednarodne popotnike. V njej so na voljo natančni in posodobljeni tečaji valut, kar je lahko zelo koristno pri načrtovanju proračuna za tvoje potovanje. XE Currency omogoča tudi izračun ogljičnega odtisa tvojega potovanja s prikazom povprečnih emisij za lete in nastanitve, s čimer lahko sprejemaš bolj premišljene odločitve o svojih potovanjih.

To so le nekatere od mnogih potovalnih aplikacij, ki ti lahko pomagajo, da bo tvoje naslednje potovanje potekalo prijetno in brez stresa. Z upoštevanjem trajnostnih možnosti lahko pleg zabave, na potovanju zmanjšaš tudi svoj vpliv na okolje.

Globetrotter / Uroš Rustja
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button