Glasba

Bad Guy najbolje prodajani digitalni singl leta 2019

Ameriška pevka Billie Eilish je v torek podrla še en rekord, njen Bad Guy je postal globalno najbolje prodajani digitalni singl leta 2019. Kot je sporočila Mednarodna zveza fonografske industrije, je dosegel 19,5 milijona prodaj. Poleg tega se je uvrstil na vrhove lestvic v 15 državah.

Bad Guy je peti singl z albuma When We All Fall Asleep, Where Do We Go? mlade ameriške pevke. Billie Eilish je z njim na letni globalni lestvici digitalnih singlov Mednarodne zveze fonografske industrije (IFPI) med drugim prehitela ameriškega raperja Lil Nas X, britanskega glasbenika Eda Sheerana in kanadskega pevca Justina Bieberja.

Z grammyem nagrajena pesem je sedaj prejela še nagrado za najbolj prodajan singl leta.

“Billie Eilish je svet zavzela kot nevihta s svojim izjemnim glasom in slogom, ki se izmika žanrski opredelitvi,” je povedala direktorica IFPI Frances Moore. Dodala je, da glasbenica v svojih besedilih naslavlja pomembne teme, kot je duševno zdravje.

Bad Guy je na letošnji podelitvi glasbenih nagrad grammy prejel nagrado za pesem leta. V februarju pa je osemnajstletna pevka z naslovno pesmijo novega filma o Jamesu Bondu dosegla tudi največji uspeh med vsemi naslovnimi pesmimi filmov o tajnem agentu v prvem tednu predvajanja. Pesem No Time To Die se je na britanskih lestvicah takoj povzpela na najvišje mesto.

V prvi deseterici na globalni lestvici digitalnih singlov IFPI so med drugim še Ariana Grande, Lewis Capaldi in Lady Gaga.

 

 STA / UK
 crommelincklars [CC BY] (scale & cropped)

Sorodni članki

Back to top button