FotoŠportVideo

Brezplačni maraton vadbe

Štiri ure intenzivne vadbe za študentke in študente

Študenti si pogosto obljubimo, da bomo bolj redno obiskovali predavanja, manj časa namenili nočnemu življenju in se več gibali. Da ne bi zaobljube spet prehitro padle v vodo, je ŠSUM tudi letos organiziral Maraton aerobike.

Študentski svet Univerze v Mariboru (ŠSUM) je v Univerzitetni športni center Leona Štuklja pripeljal štiri odlične skupinske vadbe. Gibanja željni študenti so se zbrali v prvi tretjini dvorane, kjer je stal oder, na katerega so se pozneje povzpeli vaditelji.

 

Za začetek nekaj plesnih ritmov z Zumbo

Maraton aerobike 2019 - Skupinska vadba zumbe
Maraton se je začel z skupinsko vadbo zumbe.

Točno ob peti uri popoldne so se na maratonu zaslišali latinsko-ameriški ritmi, ki so napovedali pričetek prve vadbe. Vaditeljica iz plesne šole Samba je dekleta in nekaj pogumnih fantov popeljala skozi eno najpopularnejših vodenih skupinskih vadb pri nas, ki temelji na različnih kombinacijah plesnih korakov in intenzivnega ter dinamičnega gibanja. Udeleženci so vseh 45 minut z veseljem sledili navodilom in se zraven še noro zabavali. Na koncu so jih pred odrom čakala manjša darilca, ki so jih zanje pripravili sponzorji maratona.

 

Napad na telo

Maraton aerobike 2019 - Body Attack
Body Attack je intenzivna skupinska vadba, ki vsebuje veliko atletskih elementov za moč in koordinacijo.

Drugo uro vadbe so trenirali pod vodstvom vaditelja in vaditeljice iz Fitnes Forma, ki sta poskrbela za športno-atletsko obarvano vadbo body attack. Vključuje mnogo različnih elementov atletike, vaj za moč, stabilizacijo, vse pa se dogaja ob hitrih ritmih in energičnih poskokih. Body attack vadba je lahko precej zahtevna in izčrpajoča, kar so na svoji koži občutili tudi obiskovalci Maratona aerobike.

 

Dva v enem

Maraton aerobike 2019 - Pump in cross
Pump in cross vadbi se ponavadi izvajata s pripomočki, a tokrat je bilo obiskovalcev enostavno preveč.

Medeya pump/cross vadba, ki je bila na vrsti tretjo uro, je mešanica dveh vadb, ki jih izvaja Športni center Medeya. Za največjo učinkovitost obe vadbi uporabljata pripomočke, ki pa jih je vaditeljica tokrat pustila doma, saj je bilo obiskovalcev enostavno preveč. Kljub temu so se študenti dobro razgibali in s pump delom poskrbeli za čvrstost ter krepost telesa, s cross trainom in kroženjem po postajah pa za nabiranje kondicije.

 

Sense joga za umirjanje

Maraton aerobike 2019 - darila
Vse obiskovalke so prejele tudi manjša darilca z ličili in kremicami.

Po treh visoko intenzivnih in dinamičnih treningih so si študenti zaslužili nekaj bolj umirjenega. Vaditeljica iz My Indriye je obiskovalce v zadnji uri in pol popeljala na razvajanje s senso jogo, ki je prinesla sprostitev, dober razteg in miren zaključek maratona. Dekleta in fantje so se po napornih štirih urah vadbe počutili izjemno. Študenti zelo radi migamo, če nas kdo dobro spodbudi. Drži?

 

Urška KUR
Nejc VEHOVEC
 Miha HORVAT

Sorodni članki

Back to top button