Potovanje

Da bo potovanje res brezskrbno, poskrbi tudi za turistično zavarovanje

Potovanja so čas sproščenega potepanja in raziskovanja. So čas, ko pozabimo na vsakdanje probleme. A moramo se zavedati, da se nesreče doletijo povsod po svetu. Naj bo to sredi kakšnega ameriškega velemesta ali pa sredi mongolske puščave. Tudi bolezen je vedno nepredvidljiva, zato vedno poskrbi tudi za turistično zavaraovanje.

Ker pri Popotniškem združenju Slovenije (PZS) ne želijo, da tvoje potovanje zaradi nepredvidljivega dogodka postane katastrofa, ti skupaj z World Nomads in njihovimi zavarovanji stojijo ob strani.

Vsi smo že slišali o dragih stroških zdravljenja in zdravil daleč od doma. Zato je dobro, da se pred potovanji zavarujemo in smo tako mirni. Turistično zavarovanje World Nomads je plod sodelovanja izkušenih popotnikov in je narejeno posebej za popotnike. Je dodatek tvojemu zdravstvenemu zavarovanju, saj krije več kot zdravstveno zavarovanje, ni pa njegov nadomestek.

Kaj krije turistično zavarovanje World Nomads?

Ko se zavaruješ, plačaš osnovno zavarovanje, ki je odvisno od tega, kam in za koliko časa potuješ, od tvoje starosti in tudi od tipa tvojega potovanja, zato je cena vedno drugačna. To pomeni, da si popolnoma varen v primeru nujne medicinske pomoči, hudega zobobola, terorističnih napadov, izgubljene prtljage, odpovedi ali prestavitve potovanja iz zdravniških ali pa drugih opravičljivih razlogov.

Zavarovanja krijejo sprejem in oskrbo v bolnišnici, zdravila, evakuacijo s helikopterjem, predčasni let nazaj domov, stroške, nastale zaradi ukradenega potnega lista ali prtljage in še veliko več. Ponoči in podnevi, vse dni v tednu, ti je po telefonu na voljo izkušena ekipa, ki ti vedno nudi podporo. Vodi te do najbližje bolnišnice, pomaga ti plačati stroške zdravljenja ali pa ti uredi let domov. Super je, da se lahko preko interneta zavaruješ tudi, ko si že na potovanju. Da je to res popotniško zavarovanje, se najbolj opazi pri seznamu aktivnosti, za katere si upravičen do zavarovanja saj ta vsebuje vse od jahanja kamel do surfanja.

Zavarovane so pa tudi manj pustolovske aktivnosti, kot je recimo varstvo v tujini. Na popolnem seznamu je teh aktivnosti več kot 150, se pravi skoraj vse. Pred zavarovanjem vedno preberi, kaj vse ti ponuja, da ne bo kasneje prišlo do kakšnih neljubih presenečenj.

Pri Popotniškem združenju so s Travel Nomads sklenili dogovor, ki ti na vse njihove storitve prinaša 5 % popust. Kot vidiš, je turistično oz. popotniško zavarovanje res zato, da ti pomaga prebroditi težke trenutke tvojega potepanja. Lepo je potovati in lepo je tudi vedeti, da bo vedno nekdo poskrbel zate.

PZS
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button