Novice

Danes odprtje dveh montažnih mostov, ki sta nastala po poplavah

V Lačji vasi pri Nazarjah in Stahovici pri Kamniku bodo danes odprli montažna mostova. Odprtja mostu čez Dreto v Lačji vasi se bosta udeležili delegaciji slovenske in hrvaške civilne zaščite. Ob sprostitvi prometa čez začasni most v Stahovici pa bo priložnostni nagovor imela infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek.

Kot je ob torkovem obisku gradbišča montažnega mostu v Lačji vasi povedal hrvaški obrambni minister Mario Banožić, gre za 27 metrov dolg in tri metre širok most z nosilnostjo 42 ton na os. Z njim bodo pomagali tamkajšnjim prebivalcem, ki so jih prizadele poplave, da bodo lahko preko njega opravljali vsakodnevne obveznosti.

Most, ki so ga hrvaški vojaki začeli postavljati v nedeljo, lahko v Lačji vasi po besedah hrvaškega ministra ostane kolikor dolgo bo treba oziroma dokler ne zgradijo novega. Poudaril je še, da je prvič, da bo tak most postavljen zunaj meja Hrvaške.

Župan Gornjega Gradu Anton Špeh je za STA povedal, da je okrog 30 poljskih vojakov v torek začelo postavljati montažni most čez Dreto, ki bo dolg 24 metrov, širok pa sedem metrov. Delo poljskih vojakov pa si bo 13. septembra ogledala posebna delegacija s Poljske.

STA
Wikimedia

Sorodni članki

Back to top button