Štipendije

Do 19. avgusta še prijave za štipendijo pedagoškega študija naravoslovja in tehnike

Študentke in študentje pedagoških poklicev se lahko še do 19. avgusta 2022 prijavijo na Javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov s področja naravoslovja in tehnike v študijskem letu 2022/23.

Kdo se lahko prijavi?

Za štipendijo se lahko prijaviš, če si v študijskem letu 2022/23 vpisan v:

  • 1. letnik univerzitetnega študijskega programa prve stopnje dvopredmetni učitelj – smer fizika, matematika, računalništvo ali tehnika, Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani.
  • 1. letnik enovitega magistrskega študijskega programa druge stopnje pedagoška matematika, Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.
  • 1. letnik enovitega magistrskega študijskega programa druge stopnje predmetni učitelj – smer izobraževalna fizika, izobraževalna matematika, izobraževalno računalništvo ali izobraževalna tehnika, Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.
  • 1. letnik magistrskega študijskega programa druge stopnje pedagoška fizika, Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.
  • 1. letnik magistrskega študijskega programa druge stopnje izobraževalna matematika ali izobraževalna tehnika, Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

Izpolnjavati moraš še druge pogoje. In sicer, si v študijskem letu 2022/23 prvič vpisan v 1. letnik enega od pedagoških študijskih programov omenjenih zgoraj, nisi v delovnem razmerju ali ne iščeš zaposlitve, ne prejemaš kadrovske štipendije in boš s končanim študijskim programom pridobil višjo raven izobrazbe od že pridobljene.

Prijava za štipendijo se šteje za pravočasno, če najkasneje do 19. avgusta 2022 prispe v vložišče Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Če je oddana priporočeno po pošti, je to najkasneje na zadnji dan prijave, to je 19. avgust 2022.

Preostale infomracije lahko najdeš tukaj.

GOV.si
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button