Življenjski slog

Dostop.si svetuje (summer edition): knjige, ki so zaslovele na TikToku

Poletje je idealen čas za branje. Tokrat se lahko za nasvet, kaj prebrati letos poleti, obrneš kar na TikTok, kjer boš našel številne uspešnice. Mi smo jih izbrali pet.

TikTok je platforma, kjer ne slovijo samo ljudje, ampak tudi knjižne uspešnice. Na platformi se je zbralo veliko bralcev, ki so si znotraj aplikacije ustvarili svoj kotiček, imenovan BookTok. Tam lahko najdeš številne svetovne uspešnice, ki jih že poznaš, številne pa vsi poznamo prav zaradi BookToka. Dostop.si ti predstavlja pet uspešnic, ki so zaslovele prav na BookToku in jih lahko čez poletje končno prebereš.

Ali Hazelwood – The Love Hypothesis

Zabavna knjiga, kot nalašč za študente, te popelje v svet Olive Smith, doktorske študentke biologije na Stanfordu. Olive seveda želi, da vsi vedo, da je v resni zvezi in naj jo vsi samo pustijo pri miru glede tega – čeprav seveda to ni res. Zato se odloči poljubiti prvega moškega, ki ga vidi. Ta pa se izkaže za mladega profesorja po imenu Adam Carlsen, ki je slučajno tudi velik kreten. Romanca kot nalašč za vroče dni (knjiga v času pisanja še ni prevedena v slovenščino).

Colleen Hoover – Konča se z nama

Ena izmed davtoric, ki je popolnoma obnorela BookTok s številnimi deli, je gotovo Colleen Hoover. Med njene uspešnice štejemo tudi Konča se z nama, roman, ki ga je bilo v zadnjem času nemogoče spregledati. Kar se na prvi pogled zdi idilično življenje za Lily, se kmalu prelevi v nočno moro, ko se izkaže, da ima njen partner Ryle težave z obvladovanjem jeze. Njeno ljubezensko življenje jo spomni na tisto njene mame, kjer se je spraševala, zakaj mama nikoli ni mogla zapustiti nasilnega moža.

Olivia Blake – The Atlas Six

Temačni akademski svet je prevzel BookTok in z njim je prišla tudi uspešnica The Atlas Six. Ta te bo ponesla v svet Aleksandrinske družbe, kjer akademiki s čarobnimi močmi najdejo svoje mesto. Spoznaj šesterico, ki se bo borila za prestižni naziv in vstop v družbo, ki jim bo zagotovila življenje polno bogastva in prestiža (knjiga v času pisanja še ni prevedena v slovenščino).

Julia Quinn – Družina Bridgerton

Kdo drug kot družina Bridgerton, ki je svojo slavo našla v Netflixovi seriji, bi lahko obnorel BookTok. Lahkotne ljubezenske romance se vrtijo okrog sorojencev Bridgerton, ki imajo velik vpliv v londonski družbi. Vsakemu je namenjena svoja knjiga in svoja pot do ljubezni, ki je večkrat pospremljena tudi z obilo spolnosti in drame.

https://www.instagram.com/p/CgCKlbQKGgP/?utm_source=ig_web_copy_link

Sarah J. Maas – A Court of Thorns and Roses

Kraljica BookToka pa je nedvomno Sarah J. Maas. S svojo ACOTAR zbirko je popolnoma obnorela BookTok že od svojega prvega dne. Ko Feyre nekega dne ubije volka, se pred njo prikaže bitje, ki jo odpelje v magični svet vilincev. Drama, ljubezen, seks, vilinci, fantazijski svetovi – ni čudno, da je zbirka knjig postala ena izmed najbolj prodajanih na svetu, in to prav zavoljo BookToka. Zbirka, ki je to poletje definitivno ne smeš izpustiti (knjige v času pisanja še niso prevedene v Slovenščino).

Marina Bajić
Instagram, Unsplash

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button