Dostopov božič

Dostopov božič: Kam lahko greš za božič v Mariboru?

Običajno božični dan preživljaš doma z družino? Mogoče je čas, da poskusite kaj novega. V Mariboru se lahko odpraviš v kino, drsat, na Trg Leona Štuklja … Možnosti je dovolj, da se za vsakega najde nekaj.

Božič je dan, ki ga običajno preživimo z družino. Če ga vedno preživite doma, je morda čas, da začnete kakšno novo tradicijo. Sploh, če si se letos preselil, ker si začel študij in bi rad med prazniki z družino preživel več časa. Lahko se odpravite v kino, na Trg Leona Štuklja, drsat, na pohod, ali pa se samo sprehodite po mariborskih ulicah. Res je, da imate na voljo manj možnosti kot na običajen dan, saj so zaprte skoraj vse trgovine, restavracije in kafiči. Toda to hkrati pomeni, da je mesto bolj prazno in umirjeno, kar pomeni, da vam praznično vzdušje ne more uiti.

Ogled božičnih filmov v kinu

Čeprav je božič velik praznik, pa vendar ni zaprto vse v Mariboru. Si vedel, da sta popoldan odprta tako Maribox kot Cineplexx Maribor? Tam si lahko ogledate letošnje božične filme: romantični Last christmas, animirano Ledeno kraljestvo 2, za navdušence grozljivk pa Črni božič. Predvajajo se tudi drugi filmi, morda je pa ravno božič čas, ko boš končno uspel pogledati nadaljevanje Vojne zvezd.

Vedno se dogaja tudi na Trgu Leona Štuklja

Seveda se praznično dogajanje na Trgu Leona Štuklja nadaljuje tudi na božični dan. Ob petih si lahko ogledate projekcijo božičnega koncerta znanega tenorista Andrea Bocelli, ob osmih pa bo nastopila slovenska skupina Papir.

Sprehodi se na Pohorje, Piramido ali Kalvarijo

Tudi letos božič žal ne bo bel. Ampak raje glej na pozitivno stran, saj je za športne duše takšno vreme popolno za kak sprehod ali pohod. Podaj se na znane mariborske lokacije (Pohorje, Piramida, Kalvarija) ali pa razišči kak nov kotiček v okolici Maribora. Na božični dan bo vse skupaj še bolj umirjeno.

Drsaš lahko tudi na božič

Tudi mariborska drsališča so odprta za božič. Razgibaš se lahko na drsališču “Dobimo se pri Kodjaku” v mestnem centru in na drsališču pod Pohorjem. Z družino ali partnerjem se lahko sprehodiš po bolj praznem mestu, uživaš v božičnih lučkah in se odpraviš drsat.

božič v mariboru, kam v mariboru, kam v mariboru na božič, božični dan, božični dan v mariboru, mariborski božič, trg leona štuklja, drsališče pri kodjaku, drsališče pod pohorjem, drsališče maribor, drsanje maribor, cineplexx, maribox, last christmas, ledeno kraljestvo, črni božič, vojna zvezd, kino maribor, piramida, pohorje, kalvarija, dunaj, zagreb, ljubljana, praznična mesta, predbožična mesta, predbožični izleti
Drsaš lahko tudi za božič.

Zapelji se do sosednjih mest

Maribor je samo nekaj ur vožnje oddaljen od čudovito okrašenih mest, odpraviš se lahko na Dunaj, v Zagreb ali pa obiščeš slovensko prestolnico. Če se z družino skupaj odpravite na božični izlet in si ogledate, kako druga praznično okrašena mesta izgledajo na božič, vas zagotovo čaka čudovita izkušnja. Ne pozabite pa si spakirati dovolj hrane in pijače, saj na praznike ne obratuje veliko restavracij.

Več napotkov o prazničnem decembru v Mariboru pa lahko najdeš še tukaj.

Dostopov božič

Z božičnim dnem se zaključuje tudi Dostopov božič, ki je vključeval 12 posebnih praznično obarvanih člankov. Seveda pa se prazniki komaj dobro začenjajo, zato lahko vse božične članke še vedno najdeš pod oznako “Dostopov božič”.

 

Mojca KUPČIČ
Instagram, Mojca KUPČIČ

Mojca Kupčič

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button