KulskoKultura

Fotopub 2019 vabi k prijavam

Mladi umetniki, predstavite sveže fotografske prakse

Osrednja dejavnost Fotopuba je povezovanje najaktualnejših fotografskih praks z njihovim širšim kulturnim okvirjem.

Za razliko od številnih drugih kulturnih ustanov, ki so aktivne na področju fotografije, je Fotopubov smoter predvsem delovanje tam, kjer prihaja do stapljanja svežih fotografskih praks in nekonvencionalnih kuratorskih gest.

Namen Fotopub-a je prepoznati kakovost mladih umetnikov, ki jih povezujejo z uveljavljenimi strokovnjaki na področju sodobne umetnosti; stremijo k spodbujanju prihodnjih interakcij ter tako podpirajo rast in razvoj njihove umetniške poti. Fotopub zaseda in gradi prostor za nove umetnike, ki potrebujejo platformo za neodvisno raziskovanje, eksperimentacijo in delo, ter s tem ustvarja večgeneracijsko pobudo za meddisciplinarno kulturno integracijo.

 

Fotopub sprejema projektne predloge skupinskih razstav za Fotopub 2019. Ti so lahko:

  • projektni predlogi posameznikov, ki bodo razstavljeni v sklopu ene od skupinskih razstav;
  • projektni predlogi umetniških kolektivov in/ali kuratorjev (sem spadajo tudi skupine dveh do največ petih umetnikov, s kuratorjem ali brez njega).

Za vsako od skupinskih razstav na Fotopubu 2019 bodo na razpolago sredstva v višini 1000 evrov.

Festival bo poleg tega vsakemu od izbranih umetnikov in kuratorjev kril stroške nastanitve in jim zagotovil razstavni prostor ter tehnično podporo. Vsem umetnikom, ki bodo razstavljali v sklopu šestih glavnih razstav Fotopuba 2019, bo omogočeno sodelovanje na fotopubovem pregledu portfelij. Projekti, predstavljeni na festivalu Fotopub, bodo vključeni v uradni festivalski katalog, ki je v spletni in tiskani obliki objavljen ob koncu vsakega koledarskega leta.

Umetniki, umetniški kolektivi in/ali kuratorji lahko svoje predloge oddajo do 3. marca 2019. Prijavnina znaša 10 britanskih funtov.

Ker prijave na odprti poziv potekajo izključno prek platforme Zealous, bomo upoštevali le predloge, ki bodo uspešno predloženi prek te platforme. Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z oddajo, nam pišite na fotopub@fotopub.com.

 

 mlad.si, Fotopub

 splet (vir)

 splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button