Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Tehnologija

Gmail prinaša nov način upravljanja s pošto

Gmail z dinamično e-pošto

Ameriški tehnološki velikan Google je nadgradil svojo priljubljeno spletno storitev za e-pošto Gmail, s čimer naj bi postalo delo z e-poštnimi sporočili bolj interaktivno.

Uporabniki t.i. dinamične e-pošte bodo lahko kar v samem e-poštnem sporočilu odgovorili na vabilo, izpolnili vprašalnik ali podali odgovor na komentarje. Prav tako naj bi Gmail po novem omogočal zaključek nakupov v spletnih košaricah.

Uporabniki bodo lahko več stvari opravili kar v samih sporočilih, brez da bi morali v brskalniku odpreti nov zavihek ali okno.

V Googlu so za primer navedli komentar v njihovi storitvi Google Docs. Uporabnik, ki je prejel komentar na dokument v skupni rabi, bo odgovoril kar v samem sporočilu v Gmailu. Odpiranje dokumenta tako več ne bo potrebno.

 

Varnost naj ne bi bila ogrožena

Ob tem »bo vaša e-pošta vedno posodobljena, tako da boste videli najnovejše informacije«, so zapisali v Googlu. Poleg tega obljubljajo tudi, da bo storitev varna, saj naj bi bila takšna sporočila podvržena najboljšim varnostnim ukrepom, ki varujejo pred zlorabami, kot je ribarjenje.

Storitvi naj bi se pridružila številna podjetja. Tako podjetja kot posameznike pa bodo v podjetju preverili, preden jim bodo dovolili pošiljanje takšnih sporočil. Med bolj znanimi partnerji trenutno je platforma za posredovanje nastanitev Booking.com.

Google je nadgradnjo postopoma že začel uvajati v spletni različici Gmaila. Na mobilnih napravah oziroma aplikacijah za Android in iOS pa naj bi bila dostopna v »bližnji prihodnosti«.

 

Ostali velikani sledijo

Kot je poročal spletni portal PCWorld, je kmalu za Googlom podobno storitev napovedal tudi Microsoft: »Nenehno iščemo nove načine za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje in napredka v elektronski pošti.« Na spletni aplikaciji Outlook.com naj bi nadgradnjo uvedli do poletja.

 

 DOSTOP.si, STA
 splet (vir)

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button