Bivanje

Izogni se gneči pri nakupu IJPP vozovnice

Začela se je predprodaja subvencioniranih IJPP vozovnic za študente, za šudijsko leto 2019/2020 in prodaja mesečnih subvencioniranih vozovnic za dijake za mesec oktober. Subvencionirane IJPP vozovnice lahko upravičenci uporabljajo za prevoz z medkrajevnimi avtobusi vseh prevoznikov, vlaki in tudi z mestnimi avtobusi v Ljubljani, Mariboru in na Jesenicah.

Vozovnico kupi preko spleta

ijpp, arriva
Vozovnico lahko hitro kupiš preko spleta.

Arriva ti omogoča, da preko spleta opraviš ves postopek oddaje vloge in tudi kupiš subvencionirano IJPP vozovnico ter se tako izogneš gneči na prodajnih mestih. Za spletni nakup potrebuješ le veljavno digitalno potrdilo, nato se na povezavi www.ijpp.arriva.si se registriraš v sistem, oddaš e-vlogo in opraviš nakup.

Cene subvencioniranih vozovnic ostajajo enake lanskim.

Celoten postopek pridobitve subvencionirane vozovnice s podrobnimi navodili je dostopen na spletni strani, kjer so zbrana tudi najbolj pogosta vprašanja in seznam prodajnih mest, kjer lahko študenti in dijaki fizično kupijo vozovnico.

Najprej je potrebno oddati vlogo

Študenti morajo pred prvim nakupom subvencionirane vozovnice za študijsko leto 2019/2020 prek portala eUprava ali na katerem od prodajnih mest Arrive oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice.

Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani Arrive podaljšaš obstoječo kartico IJPP ter opraviš nakup vozovnice. Nakup je možen tudi na prodajnih mestih skupine Arriva Slovenija v Mariboru, na Ptuju, v Slovenski Bistrici, Lovrencu na Pohorju in Gornji Radgoni, kjer ti tudi svetujejo in pomagajo pri pridobitvi subvencioniranih IJPP vozovnic.

V skladu s Pravilnikom o izvajanju subvencioniranega prevoza pripada subvencionirana IJPP vozovnica vsem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih, ki imajo bivališče najmanj 2 kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja.

 

 Arriva Slovenija
 arhiv DOSTOP.si, Arriva Slovenija

Sorodni članki

Back to top button