Kulsko

Juriš na Območje 51 je poskrbel za veliko polnih žepov

Med mladimi zelo znan Facebook dogodek "Juriš na Območje 51" je postal tako popularen, da mnogi ljudje z njim dobro služijo. Izjemno razširjeno je namreč postalo prodajanje vseh vesoljsko obarvanih stvari, predvsem majic.

Območje 51 oz. Area 51 je ameriška vojaška baza, o kateri krožijo govorice, da naj bi se v njej dogajale čudne stvari. Med drugim naj bi ozemlje skrivalo nezemljane. Da bi lahko javnost to potrdila, je bil na Facebooku ustvarjen dogodek z naslovom “Juriš na Območje 51, vseh ne morejo zaustaviti“. Predvsem mladi so se odločili, da bodo razkrili resnico o znani bazi v Nevadi.

Je šla šala predaleč?

Zaenkrat naj bi na dogodek prišlo skoraj dva milijona ljudi, za njega pa se zanima še dodaten milijon in pol. Večina ljudi dogodek seveda jemlje kot šalo in se ob njej zabava ter nima resnih namenov.

Ameriška vojska kljub temu svari, da naj se ljudje ne bližajo Območju 51. Zanimanje je namreč ogromno in posamezniki bi si naj na dan dogodka celo rezervirali hotelske sobe v okolici baze. Ameriška vojska je jasno povedala, da bodo območje zaščitili s potrebnimi ukrepi, zato tako početje seveda ne bi bilo pametno.

Nezemljani postali nov trend

Samo en Facebook dogodek je poskrbel, da se je pojavil nov trend. Popularno ni samo Območje 51, ampak tudi nezemljani na splošno. To pa seveda izkoriščajo ljudje, ki prodajajo vesoljsko obarvane predmete, od majic pa do ovitkov za telefone.

Že na samem dogodku na Facebooku lahko najdemo povezavo do uradne spletne strani Juriš na Območje 51 (Storm Area 51). Tam lahko z obljubo, da prihaja nekaj velikega, najdemo različne majice, torbice in skodelice za kavo. Vse seveda s temo nezemljanov. Na spletu lahko najdemo še ogromno drugih predmetov z vesoljsko tematiko, ki jih lahko kupimo oz. naročimo.

juriš na Območje 51, Nezemljani, trend, Območje 51Juriš na Območje 51, Območje 51, nezemljani, trend, Area 51, Facebook dogodek, Facebook, dogodek, invazija nezemljanov, mali zeleni vesoljci, vesoljci, vesoljec
Na spletu lahko v zadnjem času najdemo ogromno fotografij in videoposnetkov, ki vključujejo nezemljane.

Poleg zabave na internetu je dogodek torej zaslužen za veliko oglaševanja in polnih žepov. Ne moremo vedeti, če so ljudje za tem dogodkom dejansko poskušali narediti nov fenomen in na tak način lepo zaslužiti, vemo samo, da se je za njih izšlo izjemno dobro.

V slogi je moč?

Juriš na Območje 51 je poleg trenda nezemljanov razvil še dodaten trend. Ljudje so ugotovili, da je v skupini moč in da je čas, da se razkrijejo vse večje skrivnosti na Zemlji. Zato se pojavljajo tudi dogodki kot so Juriš na Bermudski trikotnik in Invazija na Loch Ness.

Gre torej za nov fenomen, o katerem se šalijo mladi in se bo v naslednjih nekaj mesecih najverjetneje umiril. Če ga bodo ljudje dejansko vzeli (pre)resno, pa bomo videli komaj na napovedan dan dogodka, 20. septembra.

 

 DOSTOP.si / MK
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button