Življenjski slog

Kaj sploh pomeni termin friends with benifits?

Kaj pomeni biti prijatelj z ugodnostmi oz. prijatelj za seks? Predstavljamo ti, kakšna so ta razmerja in kako ugotoviti, ali so prava zate. Poleg tega ponujamo nekaj nasvetov o tem, kako zagotoviti zdrav odnos s svojim/-o friend with benifits.

Ali te zanima, kaj pravzaprav pomeni termin “friends with benifits” ali pa si videl/-a akronim FWB in nisi bil/-a prepričan/-a za kakšno razmerje gre? Te zanima, ali je to prava situacija zate? Ne glede na to, ali bi razmerje prijateljev z ugodnostmi delovalo, je pomembno razumeti, kaj ta vrsta priložnostne povezave v resnici prinaša.

Razmerje prijateljev le za seks (friends with benifits) je razmerje, v katerem sta dve osebi fizično intimni drug z drugim, vendar nista na noben način zavezani druga drugi. Osebi, ki sta vključeni v tako razmerje, očitno uživata v skupnem preživljanju časa. Kljub temu pa njuno razmerje ni romantično in nima nobenih obveznosti ali pogojev.

Kako deluje?

Odsotnost nobenih pogojev je lahko za ljudi privlačna iz različnih razlogov. Ljudje, ki imajo raje nemonogamna razmerja, in tisti, ki nimajo časa ali zanimanja za čustvene napore ali časovne obveznosti tradicionalnega razmerja, bi morda raje izbrali scenarij friends with benefits. Nekdo, ki je imel negativne izkušnje v preteklih razmerjih in se ni pripravljen čustveno odpreti, lahko izkoristi fizične prednosti takega razmerja.

Vendar pazi!

Da bi se izognil/-a bolečinam v prihodnosti, moraš popolnoma razumeti, za kakšen odnos gre. Odnos ni enak klasičnemu razmerju! Od svojega friend with benifits ne moreš pričakovati številnih ljubezenskih dejanj. Seveda pa se zaradi odnosa ne smeš počutiti neizpolnjen/-a ali nepomembn/-a. Kljub temu, da se to razmerje lahko spremeni v nekaj več, se boš verjetno znašel/-a v stiski, če je to tvoj cilj od samega začetka.

Če želiš razmerje friends with benifits, je pomembno, da razumeš, kaj ta odnos pomeni za oba. Ta oseba ni nujno tebi pomembna oseba in to ima lahko tako svoje prednosti, kot tudi slabosti. Pomembno se je zavedati, da ti ta oseba ne bo mogla zagotoviti prave čustvene podpore in skrbi. Najlažje je, da določita pričakovanja že na začetku. Dobro je tudi, da ohranita odprto in stalno komunikacijo, da bosta oba na isti valovni dolžini.

Kako ohraniš dobro razmerje prijateljev za seks?

  • Postavita osnovna pravila in meje.
  • Ohranjajta komunikacijo.
  • Dogovorita se o trajanju.
  • Bodita jasna glede dodatnih občasnih spolnih partnerjev.

Je ta tip priložnostnega razmerja pravi zate?

DOSTOP.si / IK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button