Potovanje

Kako dobro poznaš Pariz?

Pariz, mesto ljubezni, romantike in luči. Ali poznate pravi razlog, zakaj Parizu rečemo tudi mesto luči? Ne zaradi številnih uličnih svetilk, ki veličastno mesto razsvetljujejo ponoči, ampak zaradi njegove zgodovinske dediščine. Prvotno ime Pariza je bilo La Ville-Lumière (mesto luči), saj je bilo mesto rojstni kraj dobe razsvetljenstva, ko je postalo intelektualno središče Evrope. Zdaj veš!

Kako dobro pa poznaš slavne znamenitosti Pariza? Preveri svoje znanje v kvizu in sodeluj v nagradni igri, v kateri lahko osvojiš dve povratni vozovnici iz Ljubljane v Pariz z Air France! Nagradna igra poteka do 18. junija.

S poznavanjem Pariza do povratnih vozovnic iz Ljubljane

Povečano število letov iz Ljubljane v Pariz

Letalska povezava s Parizom, ki se uvršča med pet najbolj priljubljenih destinacij ljubljanskega letališča, bo v zimskem voznem redu okrepljena. Prevoznik Air France, ki bo obseg letov v francosko prestolnico povečal že v vrhuncu letošnje poletne sezone, bo od konca oktobra 2019 naprej tja letel dvakrat na dan (razen ob sobotah). Pariz bo tako za potnike še bolj dosegljiv kot ena najbolj obiskanih turističnih destinacij na svetu, za mnoge pa tudi kot prestopna točka za potovanja širom sveta. Če rešite spletni kviz, pa si lahko z malo sreče dve povratni letalski vozovnici tja kar priigrate.

 

PK / IPPR
Tomislav PETROVIĆ

Sorodni članki

Back to top button