Izobraževanje

Kako skrbeti za finance? Prenesi brezplačni e-tečaj o finančni pismenosti

Projekt FInLit, ki ga je lani aprila zaključil MKC Maribor, spodbuja dvig finančne pismenosti med mladimi. Produkt projekta je tudi brezplačno gradivo v slovenskem jeziku.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) je s partnerskimi organizacijami iz Slovenije, Poljske in Grčije aprila 2022 zaključil 18-mesečni mednarodni projekt Erasmus+, ki je potekal pod imenom Finančna pismenost za hitrejšo neodvisnost (FinLit).

Osrednji cilj projekta FinLit je (bila) spodbujanje angažiranja, povezovanja in opolnomočenja mladih ter vzpostavitev orodja in vsebin za dvig finančne pismenosti med mladimi. Eden od rezultatov projekta je tudi e-tečaj finančnega opismenjevanja.

Gradivo v slovenskem jeziku je zdaj prosto dostopno na spletni strani MKC Maribor.

E-tečaj ponuja pridobitev potrebnih finančnih in ekonomskih znanj ter veščin vodenja osebnih financ, kar prispeva k uspešnejšemu življenju mladih, obenem pa jim znanje in kompetence zagotavljajo tudi socialno in finančno varnost.

Na MKC Maribor vas vabijo k uporabi gradiva, veseli pa bodo tudi, če jim pošljete kakšne povratne informacije o uporabnosti gradiva na elekotonski naslov ziva.mijatovic@mkc.si.

MKC Maribor
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button