Kulsko

Kakšen humor privlači ženske?

Nedolžne ali umazane šale? Preveri, s katerimi boš osvojil dekleta.

Ena najpogostejših tehnik zapeljevanja je zagotovo uporaba humorja in zbijanje šal. Fantje jo verjetno redno uporabljate, dekleta pa smo pogosto pod njenim vplivom. Pa veš, katera vrsta humorja je najuspešnejša?

Predstavljaj si situacijo na študentski zabavi: na drugi strani prostora opaziš dekle in se odločiš, da jo boš ogovoril. Najbolj primerno se ti zdi, da za prebijanje ledu uporabiš šalo. Sledi najpomembnejše vprašanje: kakšen humor uporabiti? Nedolžnega ali umazanega?

Prav to je zanimalo psihologe iz Univerze v Južnem Misisipiju, ki so naredili raziskavo. V njej so ugotavljali ali ženske privlači umazan (dirty) ali nedolžen (clean)humor. Ugotovili so, da prostaški humor dekleta odbija, razen, če imajo do seksa zelo sproščen odnos.

V raziskavi je sodelovalo 100 heteroseksualnih žensk starih okrog 21 let, ki so morale najprej določiti, kako smešne se jim zdijo podane šale. Med umazanimi šalami, ki so jih ocenjevale, sta bili tudi ti:

  • Dva prijatelja sedita v baru in strmita v svojo pijačo. Prvi reče: »Hej, si že videl kdaj ledeno kocko z luknjo na sredini?« Drugi odgovori: »Seveda, z eno sem poročen že 18 let.«
  • Moški je prišel na pregled k zdravniku. »Gospod doktor, imam pet penisov.« »Vidim,« odgovori zdravnik: »kako pa se ti prilegajo hlače?« »Popolnoma, tako kot rokavica.« (ang. »They fit like a glove.«)

Med nedolžnimi šalami se je znašla tudi ta:

  • Par sedi v dnevni sobi in srka vino. Naenkrat žena reče: »Ljubim te.« »Govoriš ti ali iz tebe govori vino?«, jo vpraša mož. »Ne,« reče žena, »to jaz govorim svojemu vinu.«

Drugi del raziskave je od sodelujočih zahteval, da ocenijo podane zmenkarske profile fantov. Raziskovalci so profilom naključno določili eno izmed umazanih ali nedolžnih šal. Ženske so nato morale podati oceno, kako spolno privlačni se jim zdi moški na profilu.

V družbi boš do nje lažje pristopil s šalo ali dvema.

 

Rezultati

Fantje, ki so se izogibali umazanim šalam, so bili privlačni ženskam, ki so iskale dolgoročno razmerje, pa tudi tistim, ki iščejo le kratki hookup. Kljub temu pa so bila v raziskavi tudi dekleta, ki so uživala v umazanih šalah. Fantje s takim humorjem so jih privlačili, če je bil njihov odnos do spolnosti sproščen in neobvezujoč.

Naslednjič, ko boš pred odločitvijo, katero šalo uporabiti, uporabi tisto nedolžno. Z njo boš v očeh dekleta dobrosrčen, blagohoten in pozoren. Ko jo boš bolje spoznal, pa lahko začneš uporabljati tudi vse svoje dirty šale.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button