Glasba

Konec julija v Pulo na Hrvaškem prihajajo Duran Duran

V Pulju bo 30. julija nastopila britanska skupina Duran Duran, je sporočil hrvaški organizator koncertov Los Angeles Agency. To bo prvi koncert britanskih pop rock legend v puljski Areni, na Hrvaško pa se vračajo sedem let po razprodanem koncertu na zagrebškem stadionu Šalata. Vstopnice bodo v prodaji od petka.

Duran Duran bodo pod vodstvom karizmatičnega pevca Simona Le Bona v Pulju predstavili svoj zadnji album Danse Macabre, ki so ga izdali lani. Igrali bodo tudi največje uspešnice iz svoje skoraj pol stoletja trajajoče glasbene kariere.

Zasedba je na svoji najnovejši plošči ponudila nove pesmi, priredbe in posebne izvedbe svojih klasik. Poleg singla Black Moonlight in naslovne skladbe Danse Macabre so na njej še priredbe skladb Billie Eilish, zasedb The Rolling Stones in Siouxsie in Banshees, sodelovanje z Victorio De Angelis iz italijanske rock skupine Maneskin ter ameriškim glasbenikom Nilom Rogersom in nekdanjimi člani skupine.

Duran Duran veljajo za eno od največjih pop rock skupin. V svoji karieri so izdali 16 studijskih albumov in prodali več kot 100 milijonov izvodov plošč. Prejeli so tudi več pomembnih nagrad, med drugim dva grammyja in nagrado brit za izjemen prispevek k glasbi, sprejeli pa so jih tudi v rock and roll dvorano slavnih.

Zasedba povezuje generacije oboževalcev in še danes polni največje stadione. Njihove večne uspešnice so tudi del obveznega repertoarja radijskih postaj, na primer Hungry Like A Wolf, Rio, Wild Boys, Come Undone, Ordinary World, Union Of The Snake, The Reflex, Girls On Film, Save A Prayer, Notorious in naslovna pesem enega od filmov o Jamesu Bondu A View To A Kill.

STA
Commons Wikimedia

Sorodni članki

Back to top button