Kulsko

Leto zajca: kaj ima za nas pripravljeno leto 2023 v tem znamenju?

Z 22. januarjem se je pričelo tudi kitajsko novo leto. Letošnje leto bo v znamenju zajca, element, ki ga spremlja, pa je voda.

Leto zajca ti lahko prinese upanje in blaginjo – pa tudi nekaj presenečenj. Nazadnje je bilo leto zajca 2011 – leto, ki so ga zaznamovale odločitve – nekaj, kar bo značilno tudi za leto zajca 2023. To se začne z luninim novim letom ob drugi novi luni po zimskem solsticiju (v nedeljo, 22. januarja). Kaj ima torej letošnje leto zajca pripravljeno za nas?

Kakšne lastnosti imajo ljudje, rojeni v znamenju zajca?

Zajci so znani po tem, da so prikupni, ljubki in živahni, vendar so tudi nekoliko skrivnostni. Konec koncev nikoli ne moreš zares ugotoviti, kaj mislijo, saj svojih čustev ne kažejo pogosto. Zajci so zelo priljubljeni, vendar jih ni lahko prebrati. Te osebe so družbeno elegantne, očarljive in diplomatske, vendar potrebujejo tudi čas zase.

Potencialna past za zajce je, da bodo tako kot pravi zajci iskali lahek pobeg, ko se bodo znašli v težavah, ali pa se ne bodo želeli soočiti z realnostjo. In to je vsekakor nekaj, kar je treba imeti v mislih, ko vstopaš v leto, ki ga predstavlja ta žival.

Kitajsko novo leto je letos padlo na 22. januar in s tem pričelo leto zajca. (vir)

Kako bo letošnje leto zajca vplivalo nate?

Na splošno so leta zajcev polna ustvarjalnosti in spoštovanja umetnosti. Morda te vleče k raziskovanju muzejev, glasbenih festivalov in predstav. V družbenih situacijah bo leto zajca spodbujalo več družabnosti. Če pride do sporov, bo zmagala diplomacija. Verjetno se boš soočal z veliko možnostmi, vendar je dobro imeti tudi več izhodnih točk iz različnih situacij.

Letošnje leto zajca bo s seboj prineslo veliko željo po umetnosti in potovanju. (vir)

Leto vode

Zdaj pa se posvetimo elementu zodiaka leta 2023. Voda označuje potovanje in gibanje. Čeprav je bilo tudi leto 2022 vodno leto, je bilo bolj poplavno. Ljudje so se po odpravi covidnih omejitev že zelo veselili vrnitve v svet, zato so se začeli premikati v obliki potovanj. Ruski napad na Ukrajino pa je ljudi prisilil, da so poiskali zatočišče v drugih državah. Zaradi elementa vode v kombinaciji z znamenjem tigra je bilo 2022 leto, ki je zahtevalo hitre reakcije in močne odzive.

V primerjavi s tem bo leto vodnega zajca bolj podobno majhnemu potoku, ko gre za odhode na kraje in na splošno za gibanje v našem življenju. Letošnje leto bo prineslo priložnosti za učenje, širjenje ambicij, več časa za doseganje ciljev in splošno radovednost. Zaradi nepredvidljive narave vode pa se lahko svet leta 2023 še vedno počuti negotovo. Pomembno bo, da ostaneš pozoren, da se pripraviš na morebitna presenečenja in se sprijazniš z negotovostjo v svojem življenju in v svetu nasploh.

Letošnje leto pa je prav tako leto vode, zato pričakuj velike premike – in se nanje tudi pripravi. (vir)

DOSTOP.si / MB
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button