Šport

Luka Dončić bo zaigral na NBA All-Star v prvi peterki

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je po koncu glasovanja tudi uradno član prve peterke na tekmi zvezd lige NBA All-Star, kar mu je uspelo kot prvemu Slovencu doslej. Tekma bo 16. februarja v Chicagu.

Tekma  NBA All-Star bo na sporedu 16. februarja v Chicagu. Kapetan ekipe zahodne konference bo zvezdnik Los Angeles Lakers LeBron James. Najkoristnejši igralec (MVP) lige in član Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo pa bo naloge kapetana opravljal za ekipo vzhoda.

Kapetana ekip na tekmi All-Star bosta Američan LeBron James na zahodu ter Grk Giannis Antetokounmpo na vzhodu.

Glasovanje za tekmo zvezd se je končalo z glasovanjem navijačev. Glasovi navijačev veljajo 50 odstotkov, 25 odstotkov glasov dodajo igralci. Preostalih 25 pa izbrani novinarji pri izboru desetih članov začetnih peterk.

Svež obraz na seznamu zahoda je Luka Dončić, mladi zvezdnik Dallas Mavericks, ki se bo pridružil zvezdniku Houston Rockets Jamesu Hardnu, MVP lanske končnice Kawhiju Leonardu (LA Clippers) in Anthonyju Davisu (LA Lakers).

Tako kot Dončiću na zahodu je prva uvrstitev na tekmo zvezd vzhoda uspela še enemu lanskemu novincu, Traeju Youngu (Atlanta Hawks). Young bo igral ob Kembi Walkerju (Boston Celtics), Joelu Embiidu (Philadelphia 76ers) in Pascalu Siakamu (Toronto Raptors).

Dončić je z 6,11 milijona glasovi navijačev le malo zaostal za Jamesom, ki je dobil 6,27 milijona glasov.

Pred Dončićem je imel čast igranja na tekmi zvezd njegov nekdanji reprezentančni soigralec Goran Dragić, ki je leta 2018 sodeloval na spektaklu v Los Angelesu na povabilo komisarja lige Adama Silverja, ki je poiskal zamenjave za poškodovane predhodno izbrane igralce.

 

 STA
Tuomas Vitikainen [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons (cropped)

Sorodni članki

Back to top button