Prehrana

Moj kraj, moj “chef” – več znanja za več turizma

Turistična zveza Slovenije vabi skupine mladih k sodelovanju na 18. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na temo Moj kraj, moj "chef".

Prihodnje leto bo Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021. Projekt vključuje priložnosti za izobraževanje na področju zdravega in sonaravnega bivanja ter trajnostnega razvoja gastronomije. Krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnimi okolji oziroma kulturami. Tako se tokratni projekt imenuje Moj kraj, moj “chef”.

V sklopu letošnje teme želijo na Turistični zvezi Slovenije udeležence festivala spodbuditi, da se osredotočijo bodisi na tipično jed, pijačo ali pa zeliščarsko tradicijo določenega kraja. Jed lahko posodobijo ali kako drugače prilagodijo svojim željam in potrebam. Pripravljeno jed lahko ponudijo kot tradicionalni lokalni obrok, ki je lahko tudi kot kulinarični ali gastronomski spominek svojega kraja.

Rok za oddajo pisne predstavitve – naloge Moj kraj, moj “chef” je 8. januar 2021.

Spodbuja se, da se v lokalnem okolju najde znanega “chefa” oziroma kuharskega mojstra, za katerega je znano, da določeno lokalno jed pripravi na še posebej slasten način, ali pa je znan po kakšnem drugem presežku. V poštev pridejo seveda tudi zeliščarji ter drugi varilci posebnih napitkov, ne gre pa pozabiti niti na peke, slaščičarje …

Udeležba na festivalu je odlična priložnost in morebitna odskočna deska za vse mlade kuharske navdušence, ki si želijo prodreti globje v kulinarični svet.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda: naloge, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria.

 

 mlad.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button