Prehrana

Nestle je odkril, kako na naraven način sladkati čokolado

Prehranski gigant Nestle trdi, da so odkrili nov način sladkanja čokolade, ki je popolnoma naraven in ne vsebuje dodanih rafiniranih sladkorjev.

Nestle pravi, da je novo metodo, s katero je čokolada narejena izključno iz sadeža kakavovca, brez dodanih rafiniranih sladkorjev, že patentiral. V tem procesu za sladkanje čokolade uporabijo pulpo in semena sadeža kakavovca.

Nestle bo naravno sladkanje čokolade uporabil za 70-odstotno temno čokolado.

S to metodo se belo meso plodu kakavovca posuši in zmelje v sadni sladkor v prahu, ki ga nato uporabijo pri izdelavi čokolade, navajajo v Nestletju. To naj ne bi vplivalo ne na okus in ne na teksturo ter kakovost čokolade.

Švicarski čokoladni geniji še sporočajo, da se omenjena receptura nanaša na 70-odstotno temno čokolado.

Te zanima, kakšen bo okus take čokolade?

Za to bo treba še nkaj časa počakati ali pa obiskati Japonsko. Prvič jo namreč nameravajo predstaviti na japonskem tržišču, in sicer proti koncu letošnjega leta. Na voljo bo v tamkajšnji specializirani Nestlejevi butični prodajalni KitKat Chocolatory.

Prihodnje leto pa bo Nestlejevo novost mogoče preizkusiti tudi drugod po svetu.

Meso kakavovca, ki obdaja mandljasto seme kakavovca, je mehko, sladko in bele barve. Doslej ga niso uporabljali kot naravno sladilo čokolade, v prihodnosti pa se bo to morda spremenilo.

 

 STA
 Pexels

Sorodni članki

Back to top button