Kultura

MOM razpisuje brezplačni najem za 13 umetniških ateljejev na Partizanski

Mestna občina Maribor je objavila razpis za brezplačni najem 13 prostorov na Partizanski cesti v središču mesta. Prijavijo se lahko umetniki, ki bodo v njih ustvarjali. Razpis je odprt do 4. julija.

“Po dolgoletnem manku na področju zagotavljanja umetniških ateljejev na pobudo župana Saše Arsenoviča odpira vrata 13 novih prostorov, ki bodo na voljo ustvarjalcem,” so sporočili z občine.

Prostori se nahajajo v drugem nadstropju stavbe na Partizanski cesti 12 in zajemajo površino skupno več kot 420 kvadratnih metrov.

Kdo se lahko prijavi?

Na razpis se lahko prijavijo ustvarjalci, dejavni na področjih vizualnih, intermedijskih in avdio-vizualnih umetnosti ter oblikovanja, s stalnim ali začasnim bivališčem v Mestni občini Maribor in ki so vpisani v razvid samozaposlenih v kulturi pri ministrstvu za kulturo s poklicem slikar, kipar, ilustrator, avtor stripov, fotograf, grafik, intermedijski umetnik, oblikovalec, videast, filmski animator, montažer, scenograf ali kostumograf.

Za najem umetniških ateljejev se je mogoče potegovati v dveh sklopih. V prvem, ki je namenjen uveljavljenim ustvarjalcem, je na voljo sedem prostorov, ki se bodo oddali za obdobje treh let. V drugem sklopu, ki je namenjen mladim umetnikom, pa občina ponuja šest prostorov, ki bodo uspešnim prijaviteljem na razpolago eno leto.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button