Kulsko

Najbolj pričakovane igre v mesecu maju

Tokrat bomo na svoj račun prišli predvsem igralci računalniških in PlayStation iger. Preberi si, kateri so igričarski naslovi, ki jih boš imel priložnost preigravati v maju.

Čeprav gre večinoma za prenovljene verzije in dodatke že obstoječih iger, pa zagotovo ne boš razočaran z novostmi, ki jih prinašajo. Sprehodi se po našem seznamu najbolj obetavnih naslovov, ki izidejo v mesecu maju.

Apex Legends Season 5 (12. maj, PlayStation 4, Xbox One, PC)

Za novo sezono Apexa se edino spodobi, da prinese novega heroja z močnim karakterjem. To je Loba, hčerka Marcosa Andrade, ki išče svoje maščevanje. Poleg junakinje s sposobnostmi teleportacije pa prihaja še ena novost – sezonske misije. O njih sicer še ni veliko znanega, proizvajalci pa obljubljajo, da bodo tisti, ki bodo pridno opravljali misije, iskali zaklade in reševali uganke, bogato nagrajeni. Seveda pa lahko pričakujete tudi nov Battle Pass z več kot 100 ekskluzivnimi predmeti in skini.

Halo 2: Anniversary (12. maj, Xbox One, PC)

Po več kot desetletju od originalnega izida, se lahko ponovno veselijo pristaši računalniških iger. Prihaja namreč Halo 2: Anniversary, HD prenovljena, za PC optimizirana verzija originalne Halo 2 igre, ki prinaša obsežno prenovo zvočnih učinkov, soundtrackov in osupljivih vizualij. Igralec bo med originalno in posodobljeno grafiko v kampanjskem načinu lahko preklapljal sam. Igra je del zbirke Master Chief, ki v enem paketu ponuja 6 Halo iger in vključuje prve štiri naslove, Reach in 3: ODST.

Saints Row: The Third Remastered (22. maj, PlayStation 4, Xbox One, PC)

Še ena igra, ki se po mnogih letih vrača s prenovljeno verzijo, je Saints Row – prava poslastica za vse igralce, ki iščejo odbito in zabavno igričarsko izkušnjo. Kot vodja tolpe, ki skuša pridobiti nadvlado v mestu, igralci polnijo svoje denarnice in si po delčkih prisvajajo mesto. Pri tem lahko sami oblikujejo avtomobile, izbirajo ekipo in kreirajo osebnost ter tako gradijo svoj lik v nepremagljivega protagonista. Igra poleg kampanjskega načina igranja ponuja tudi co-op, dodatne mini igre in cel kup prenovljenih likov, avtomobilov in orožij.

Mortal Kombat 11: Aftermath (26. maj, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia, PC)

Aftermath je Mortal Kombat 11 dodatek, ki prinaša precejšnjo porcijo novih vsebin. Poleg sveže zgodbe in dodatnih skinov igra dodaja tudi tri nove karakterje v razširjajoč bazen fighterjev – Fujin, Shiva in RoboCop. Pri tem se nadaljuje trend iz predhodnih delov, saj sta dva izmed njih nastopila že v prejšnjih Mortal Kombat iger, tretji pa prihaja iz popolnoma druge franšize. Poleg tega se vračajo Stage Fatalities in pa najbolj nežna vsebina, kadarkoli videna v Mortal Kombatu – Friendships!

The Elder Scrolls Online: Greymoor (26. maj, PC, Mac)

Maj bo vesel tudi za Skyrim oboževalce, kajti konec meseca prihaja nova razširitev igre Greymoor. Dogajanje je postavljeno 1000 let pred Skyrim, igralci pa se bodo spopadali z neusmiljenimi vampirskimi stvori ter raziskovali mistični svet Tamriela in njegovo zgodovino. Tokrat je v ospredju reševanje ugank z načinom igranja Antiquities, s kombinacijo dveh mini iger pa bo igralec odkrival in pridobival skrite dragocenosti. Tako boš imeli razlog, da ponovno raziščeš tudi kraje, ki si jih že obiskal. PlayStation in Xbox pristaši pa ne skrbite – že junija bo namreč igra na voljo tudi na teh platformah.

 

Igralci mobilnih iger lahko preizkusite v maju izdani Forza Street in Sonic At The Olympic Games – Tokyo 2020, za kakšen večji naslov pa boš moral še malo počakati.

 

 Red Bull
 Pixabay
ikona snemalec YouTube

Sorodni članki

Back to top button