Tehnologija

Najbolj priljubljeni ovitki za mobilne telefone

Imaš svoj telefon zavarovan pred poškodbami?

Iz dneva v dan videvamo med svojci, prijatelji in na sploh v javnosti čedalje večje število telefonov, ki so poškodovani na tak ali drugačen način, od prask na ozadju naprave pa vse do razbitih mobilnih zaslonov in posredno nedelujočih telefonov. Fenomen poškodovanih telefonov v naši družbi se pojavlja povsod in ob kateremkoli času.

Četudi smo zelo skrbni lastniki mobilni naprav, nam ne uidejo posledice gravitacijskih sil, ki nam lahko prekrižajo načrte in posledično naš mobilni prijatelj konča v razbitinah. Zato pa pravi stari rek naših babic in dedkov: »po toči zvoniti je prepozno« in za tem rekom stoji celotna industrija ovitkov, stekel za zaščito zaslonov in marsikaterih proizvodov, ki olajšajo ali pa celo preprečijo nastanek škode.

Ovitek tvoj telefon v primeru padca zaščiti pred poškodbami.

Vendar pa so med uporabniki zagotovo najbolj priljubljeni ovitki za telefone, ki se pojavljajo v različnih barvah in oblikah ter so celo narejeni iz različnih materialov. Vsaka vrsta ovitkov pa ima svoje prednosti in slabosti.

 

Ovitki TPU

Sodeč po zadnjih raziskavah v Združenih državah je kar več kot 70 % anketirancev odgovorilo, da uporabljajo ovitke TPU.

TPU ovitek zaščiti zadnjo stran telefona.

To so ovitki, narejeni iz mehke gume oziroma termoplastičnega poliuretana. So zelo raztegljivi in se zelo dobro prilagajajo obliki telefona. Preprečujejo kakršnekoli poškodbe zadnje strani telefona.

 

Preklopni ovitki

Preklopni ovitki kot zaščita celotne naprav.

Kar 15 % anketirancev pa je odgovorilo, da uporabljajo preklopne ovitke. Preklopni ovitki se v primerjavi z ovitki TPU pojavljajo v različnih materialih. Zunanja zgradba je univerzalno zgrajena iz umetnega usnja ali utrjenega platna. Notranji del, ki oklepa mobilno napravo, pa je sestavljen iz gume UTP. Na kratko bi lahko rekli, da je to nadgradnja TPU ovitka, saj preprečuje še poškodbe na zaslonu poleg zadnjega dela.

 

Ovitki PC

Ovitki PC poskrbijo za lep videz telefona.

Ovitki PC ali drugače poznani ovitki iz trde plastike (polikarbonata) se pojavljajo kot glavna izbira za zaščito telefonov pri 7 % anketirancev. Glavni razlogi za izbiro teh ovitkov segajo predvsem na področja estetike. Anketiranci trdijo, da izpopolnijo izgled njihov telefonov in obenem zaščitijo zadnji predel njihovih najljubših naprav.

Ovitki za telefon niso le zaščita za telefon, vendar tudi modni dodatek in cenovno ugodno darilo za nekoga, ki je pustolovske narave in rad pohaja v družbi mobilnega telefona na razgibanem terenu.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMladi podjetnik (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button