Trendi

Nova miss sveta je študentka iz Jamajke

Jamajška študentka psihologije Toni-Ann Singh je bila v Londonu okronana za novo miss sveta in tako postala že 69. dekle, ki je prejelo tak naziv.

23-letna Toni-Ann Singh je postala 69. miss sveta. Krono ji je predala Mehičanka Vanessa Ponce de Leon, ki je na tekmovanju zmagala lani. Prva spremljevalka nove miss sveta je postala francoska miss Ophely Mezino, druga pa indijska miss Suman Rao. Jamajka je s Toni-Ann Singh dobila že četrto miss sveta.

Tudi letos so se dekleta za krono pomerila v različnih izzivih.

Singhova študira psihologijo na državni univerzi na Floridi, želi pa si postati zdravnica. Sicer je aktivna tudi v študentskih vrstah; bila je predsednica društva karibskih študentov na univerzi. V prostem času rada poje in obvlada celo operno petje, ima pa tudi svoj video blog, v prostem času pa zelo rada kuha.

Za krono najlepšega dekleta na svetu se je na tekmovanju v Londonu potegovalo 111 tekmovalk, ki so se morale pomeriti tudi v nekaj izzivih in tekmovanjih. Na koncu je bila najuspešnejša Jamajčanka.

Tekmovanje za miss sveta je najstarejše in največje mednarodno lepotno tekmovanje. Začelo se je leta 1951 v Veliki Britaniji. Organizacija, ki jo že leta vodi Julia Morley, ima predstavnike v 140 državah sveta. Finalni nastop je ena najbolj gledanih oddaj na svetu; spremlja jo več kot milijarda ljudi.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button