Novice

Od danes deluje klicna številka 114 za informacije o obnovi po poplavah

Danes bo začel delovati klicni center za obnovo po poplavah, ki bo podajal ažurne in verodostojne informacije o obnovi po katastrofalni ujmi. Dosegljiv bo na telefonski številki 114. Klicni center bo danes obiskal premier Robert Golob.

Namen centra je podajanje informacij o obnovi po avgustovskih poplavah, ne glede na to, kateri resor je primarno odgovoren za zagotovitev informacije, so pojasnili v Ukomu. Dosegljiv bo na številki 114.

Deloval bo vsak delovni dan med 8. in 16. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro. Ob morebitnih spremenjenih okoliščinah pa se lahko delovni čas klicnega centra prilagodi, so še zapisali.

“Klicni center bo namenjen tako obveščanju kot tudi ozaveščanju prebivalcev na prizadetih območjih, predvsem pa pomoči pri reševanju konkretnih situacij. Povratne informacije, ki jih bodo prejeli svetovalci v klicnem centru, bodo služile odločevalcem pri oblikovanju dodatnih ukrepov za učinkovitejšo pomoč na terenu,” so še navedli v Ukomu.

Center 114 bo vodil Andrej Šter z ministrstva za zunanje in evropske zadeve, delo v njem pa bodo opravljali uslužbenci ministrstev in vladnih služb, ki so želeli pomagati prebivalcem, prizadetim ob poplavah. Sredstva za delovanje klicnega centra bodo zagotovila ministrstva in vladne službe v svojih finančnih načrtih.

STA
Flickr

Sorodni članki

Back to top button