Priložnosti

Odprt je natečaj Mladi kreativci za mlade do 30. leta

Slovenska oglaševalska zbornica v sodelovanju z letošnjim generalnim partnerjem Heinikenom ponovno organizira natečaj Mladi kreativci. Odpira se ti priložnost, da pokažeš svoj kreativni talent tako na nacionalni kot tudi svetovni ravni.

Tekmovanje Mladi kreativci bo tudi letos izpeljano po vzoru tekmovanja Young Lions Competition, saj bodo tekmovalci za celoten potek ustvarjanja rešitev imeli zgolj 24 ur časa. Tekmovanje bo priložnost, da s konceptom odgovorijo na razpisani brif partnerja.

Najboljši pari, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bodo pred žirijo in ostalimi tekmovalci predstavili svoje rešitve, najboljši trije pari pa bodo dobili možnost 10 minutnega nastopa na 33. SOF-u.

Kakšna je nagrada?

Zmagovalni par se bo lahko udeležil mednarodnega kreativnega festivala v Cannesu, v tekmi mladih poimenovani Young Lions Competition – v skupini Digital. Hkrati bo par zagotovila žepnino v višini 1.000 EUR (vsak bo prejel po 500 EUR).

Poleg glavne nagrade, ki jo prejmeta zmagovalca natečaja, pa se nagrade, polne kotizacije za letošnji SOF 2024 in SOF v letu 2025, podelijo drugo in tretje uvrščenemu paru. Vsi uvrščeni v ožji izbor pa prejmejo polne kotizacije za tekoči SOF 2024.

Kdo se in kako se prijavim na natečaj Mladi kreativci?

  • Vsak član mora biti star do največ 30 let (rojen 7. junija 1994 ali kasneje).
  • Prijava na tekmovanje je odprta za vse mlade kreativce, ki sodelujejo ali so sodelovali s katero od komunikacijskih agencij oziroma poznajo proces ustvarjanja kreativnih konceptov.
  • Vsak tekmovalec se lahko prijavi le v enem paru.
  • Od tekmovalcev se zahteva aktivno znanje angleškega jezika in obvladovanje ustrezne programske opreme za pripravo rešitev.

Prijave za vse zainteresirane pare mladih kreativcev, ki izpolnjujejo pogoje, so odprte od 23. januarja 2024 do 7. marca 2024 oziroma do zapolnitve omejenega števila mest.

V tekmovanju lahko sodeluje največ 30 parov. Prijave sprejemamo na elektronski naslov dela@sof.si. Poleg pripisa osebnih podatkov je treba priložiti tudi fotokopijo osebnega dokumenta ali drugo dokazilo o starosti tekmovalcev. Prosimo vas tudi, da izpolnite in priložite obrazec o Privolitvi zbiranja osebnih podatkov, ki temelji na Izjavi o zasebnosti. Vsak prijavljeni par bo prejel uradno potrdilo za udeležbo na tekmovanju.

Udeležba na tekmovanju znaša 60 EUR + DDV na par. Za vse prijavljene in potrjene tekmovalce pa velja posebna cena prijavnine na festival, ki znaša 130 EUR + DDV na osebo. Prijavnina za mlade kreativce na festival vključuje obisk vseh predavanj, dogodkov za mreženje, podelitve nagrad ter zabav v okviru 33. SOF-a.

Kako bo potekalo tekmovanje?

Začelo se bo z online breifingom in srečanjem z žirijo v sredo, 13. marca 2024 ob 9:30 uri. Uradni začetek tekmovnaja je ob 10:00, nato pa bodo imeli sodelujoči 24 ur časa, da v spletni sistem oddajo enostranski .pdf dokument s pojasnitvijo kreativnega vpogleda in predstavitvijo kreativne rešitve. Natančno razlago zahtevane strukture predstavitve bodo prejeli na lokaciji ob seznanitvi z nalogo.

Tekmovanje se zaključi v četrtek, 14. marca ob 10:00. Največ 10 parov, ki jih bo žirija izbrala v ožji izbor pa bo moralo ob 16. uri opraviti še 5-minutno predstavitev za žirijo in obiskovalce. Najboljši trije bodo svojo rešitev predstavili tudi na 33. SOF-u, kjer bo v petek, 7. julija 2024 razglašen tudi zmagovalni par. Več podrobnejših infromacij o poteku tekmovanja, zahtevah in pravilih lahko najdeš tukaj.

SOF
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button