DeloNovice

Prinesi ali si izposodi elektronske naprave na točki souporabe

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) se je pridružil projektu Sharing is Caring, pod okriljem katerega želijo v svojih prostorih vzpostaviti točko souporabe. Zato zdaj vabijo k soustvarjanju in podpori točke souporabe na MKC Maribor. Pridruži se, prihrani in ohrani!

Na MKC Maribor se želijo odzivati na probleme mladih in družbe, tudi na področju trajnosti. Zato so se odzvali na pobudo Mreže MaMa, da se skupaj z drugimi slovenskimi mladinskimi centri priključijo projektu Sharing is caring. Projekt poteka v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o., in sicer v sklopu njihovega projekta Life Spodbujamo e-krožno.

Pod okriljem projekta bodo mladinski centri zaživeli kot točke souporabe, kjer si bodo mladi lahko izposodili ali skupaj uporabljali električne oziroma druge naprave ter tako krepili vrednote krožnega gospodarstva in trajnostno ravnanje. Mladi, ki sodelujejo pri vzpostavitvi točk souporabe, bodo pod mentorstvom mladinskih delavcev pridobili nova znanja in izkušnje kako krožno gospodarstvo vzpostaviti v praksi v lokalnem okolju.

Na MKC Maribor zato vabijo mlade do 29. leta starosti, da jim pomagajo vzpostaviti točko souporabe, s katero želijo pripomoči tudi pri (z)manjšanju ogljičnega odtisa. Tako je, pravilno si prebral_a. S skupno rabo elektronskih naprav lahko ohranjamo dragocene naravne vire in zmanjšujemo negativni vpliv industrije na okolje. Obišči MKC Maribor in postani nezamenljiv člen v krožnem gospodarstvu.

Kako lahko pomagaš?

Elektronske naprave, ki jih ne uporabljaš več, prinesi na MKC Maribor in omogoči souporabo, s katero boš uspešno prispeval k zmanjšanju količine elektronskih odpadkov. Vrata upravne stavbe MKC Maribor (Ob železnici 16, 2000 Maribor, 1. nadstropje) so odprta od ponedeljka do petka, med 8:00 in 16:00. S seboj prinesi veljaven osebni dokument.

V tem času si lahko tudi že izposodiš nekatere naprave: prenosni računalnik, fotoaparat, diktafon, mikrofon, projektor.

Majhni koraki, velike spremembe! Začni s souporabo ene same naprave in postopoma nadgradi trajnostne navade. Izkoristi prednosti skupne rabe, “Sharing is caring”.

Obišči točko souporabe v mladinskem centru in se pridruži gibanju za trajno in zeleno prihodnost – sprejmi izziv trajnostnega načina življenja in postani nosilec, nosilka boljše prihodnosti!

V primeru dodatnih vprašanj, piši na eva.zunec@mkc.si.

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button