Tehnologija

OrgaNicer – »pametni rokovnik«

OrgaNicer je pametni rokovnik, ki združuje kvalitete analognega in digitalnega planiranja

Smo mlada ekipa iz Gornje Radgone (Ines Mulec, Saša Šegula, David Sovec in Nika Starovasnik), ki smo z inovativno idejo želeli povezati pisanje na papir z digitalnim svetom.

Razvili smo »pametni rokovnik«, ki ohranja najboljše lastnosti klasičnih rokovnikov in hkrati izkorišča vse možnosti, ki jih ponujajo sodobne mobilne naprave.

Kljub poplavi elektronskih koledarjev in organizatorjev, ljudje še vedno radi uporabljamo klasične rokovnike, si zapisujemo pomembne stvari in dogodke na papir. Naša ideja je bila združiti najboljše iz obeh svetov in tako smo razvili rokovnik, z umetniško noto ter funkcionalno strukturo in mobilno aplikacijo, s katero smo ju povezali na način »slikaj in shrani v telefon«.

OrgaNicer sestavlja fizični rokovnik opremljen s QR kodami, ki omogočajo prenos zapiskov v mobilno aplikacijo. Odlikujejo ga 4 temeljne lastnosti: aplikacija, struktura in orodja, dizajn ter nota dobrodelnosti.

Sam rokovnik je dimenzije A5, ima trde platnice, notranje strani pa so natisnjene na kvaliteten papir z FSC certifikatom. Zajema mesečne, tedenske in dnevne preglede, sledilnike navad, načrtovalce ciljev ter tudi mnogo drugih uporabnih orodij. Nekatera izmed teh orodij vsebujejo QR-kodo za digitalizacijo podatkov, ki jih je s pomočjo mobilne aplikacije na enostaven način možno urejati, spreminjati in dodajati: »Bistvena razlika našega planerja od drugih je v QR kodah – ko ustvariš zapisek v rokovniku, pod njim poslikaš QR kodo ter s pomočjo aplikacije zapisano preneseš v telefon. Če je to na primer opomnik za sestanek, si lahko v aplikaciji nastaviš alarm, ki te nanj opomni ob želenem času. Če si v rokovniku zapišeš seznam za trgovino, ga lahko deliš s partnerjem, nove izdelke ali opravila dodajaš, brišeš ali označiš kot opravljene. Skratka, OrgaNicer aplikacija omogoča veliko različnih funkcij, ki olajšajo organiziranje vsakodnevnih opravil.«

OrgaNicer – »pametni rokovnik«. |
Prikaz dnevnega pregleda (daily overview) z check-listami in QR kodami |
Prikaz tedenskega pregled (weekly overview) z QR kodami. |

  Skovanka OrgaNicer je sestavljena iz angleškega samostalnika »organizer« in pridevnika »nicer«. Snovalci ideje so ob izbiri imena skušali poudariti to, da ta rokovnik ni le produkt ampak skuša pozitivno spreminjati svet. Bodisi z zagotavljanjem funkcionalnega rokovnika zaposlenim posameznikom ali skozi prispevek dobrodelni organizaciji Barefoot College, ki v državah v razvoju olajšuje dostop do izobrazbe najranljivejšim skupinam.

  Realizacija start-upa OrgaNicer je povsem odvisna od Kickstarter kampanje. Vse bralce vabimo, da nas predvidoma v začetku oktobra podprejo na Kickstarterju in s tem pripomorejo k ustvarjanju kvalitetnejše prihodnosti za vse nas. Bolj podrobno si lahko našo idejo pogledate tudi na naši spletni strani www.myorganicer.com ali na Facebook profilu OrgaNicer.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNika STAROVASNIK
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Maruša PUHEK
  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDavid SOVEC

  Sorodni članki

  Back to top button