OkoljeZdravje

Petarde? Ne, hvala! Letošnje praznike se tudi ti pridruži akciji

V decembru TAM-TAM v sodelovanju s partnerji že 10. leto zapored pripravlja družbeno odgovorno akcijo »Petarde? Ne, hvala!«, s katero širšo javnost nagovarjajo k opustitvi pirotehnike. Tudi tokrat se osredotočajo na neprijetne posledice, ki jih zaradi pirotehnike doživljajo naši hišni ljubljenčki. Hkrati pa ne zanemarjajo ogrožajočih učinkov, ki jih ima uporaba petard na njihove uporabnike in okolje. 

Približujemo se cilju!

V 10 letih angažiranega dela z akcijo Petarde? Ne, hvala! so pri TAM-TAM skupnimi močmi dosegli več kot 85 % Slovencev. 11 slovenskih občin se je odpovedalo ognjemetu, število pa raste tudi letos. V desetletju obstoja projekta se je 6 največjih trgovcev odreklo prodaji pirotehnike. Vedno več mladih razume škodljive posledice ter se odpoveduje uporabi petard. Z letošnjo kampanjo slavijo dosežke preteklih let, hkrati pa se zavedajo, da kljub vsakoletnim uspehom žal še nismo na cilju.

Zato so ponovno združili moči. Kampanji se je pridružilo več kot 50 partnerjev –  institucij, organizacij, medijev in vidnih posameznikov z najrazličnejših vetrov – z enim samim ciljem, da petardam dokončno rečemo, »NE, HVALA!«.

Umetnine, ki zažigajo

V ta namen so zdaj že dobro znane junake kampanje, Ptiča, Psa in Mačko, tokrat upodobili s pomočjo smodnika. Z »gunpowder artom« so na belo platno nanesli smodnik in z njim izrisali omenjene tri glavne like. Smodnik je z nežnim plamenom zapečatil ilustracije, ki so jih kasneje digitalizirali ter pripravili za tisk mestnih plakatov in spletne vsebine. Z drugimi besedami – ustvarili so umetnine, ki zažigajo!

Glavnega sovražnika so tokrat uporabili za dober namen, brez pokov in škodljivih posledic. Živali, protagonistke kampanje, se bodo tako letos v malo drugačni podobi ponovno oglasile s plakatov, družbenih omrežij, TV-zaslonov ter uporabnike s pozitivnimi sporočili nagovorile, da se petardam za vselej odpovedo. 

Petarde? Ne, hvala! soustvarjajo TAM-TAM, A1, Lidl Slovenija, NLB in Zavarovalnica Triglav. Za kreativno zasnovo poskrbi Luna \ TBWA

TAM-TAM
TAM-TAM

Sorodni članki

Back to top button