Novice

Po Sloveniji so 100 dni pred gasilsko olimpijado zaplapolale njene zastave

V 212 slovenskih občinah so v petek, 8. aprila, 100 dni pred pričetkom gasilske olimpijade, ki jo bo od 17. do 24. julija gostilo Celje, zaplapolale zastave.

Gasilske olimpijade, ki bo potekala na celjskem stadionu Kladivar, se bo udeležilo več kot 3000 tekmovalcev iz 25 držav. V Celju takrat pričakujejo okoli 10.000 domačih in tujih gostov.

Na celjski občini so veseli, da je mednarodna gasilska organizacija CTIF slovenskim gasilcem in Gasilski zvezi Slovenije zaupala organizacijo tega pomembnega dogodka, ki bo nedvomno velika promocija za slovensko prostovoljno gasilstvo, gasilske vrednote, Celje in celotno Slovenijo.

Na gasilski olimpijadi bodo tekmovali v zelo zahtevnih in zanimivih disciplinah, med katerimi je najbolj atraktivna vzpon z lestvijo v večnadstropno stavbo.

V organizaciji Gasilske zveze Slovenije so natanko ob 18. uri po vseh 120 gasilskih zvezah oziroma v vseh 212 slovenskih občinah na priložnostnih prireditvah zaplapolale zastave gasilske olimpijade. Z množičnim obešanjem zastav so v gasilskem duhu simbolno povezali celotno Slovenijo.

Osrednja prireditev ob sočasnem dogodku je bila v Celju, natančneje na Krekovem trgu pred Celjskim domom. 

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button