Uncategorized

Podjetništvo: kje in kako začeti – informacije na enem mestu

Si že kdaj razmišljal_a o podjetništvu, pa ne veš kje in kako začeti? Katera dovoljenje potrebuješ, kako odpreti svoje podjetje, kakšni načini poslovanja obstajajo?

Vse informacije o začetku podjetniške poti najdeš na portalu eUprava, pod zavihkom podjetništvo. Kako se registriram na portal Moja eUprava in kaj vse mi portal ponuja? Preveri tukaj.

Ustanovitev podjetja

Preden ustanoviš podjetje se odločiš za poslovno obliko, ki bo najbolj ustrezala tvojemu poslovanju. Je to s.p., socialno podjetništvo, popoldanski s.p.? Več tukaj.

Dovoljenja in pogoji za ustanovitev podjetja

Večina dejavnosti zahteva izpolnjevanje določenih pogojev in pridobitev dovoljenj. Katere pogoje moraš izpolnjevati in katera dovoljenja moraš imeti preveri tukaj.

Podpora države pri razvoju podjetja

Država podjetjem ponuja finančno in posredno (nefinančno) obliko pomoči. Več o tem katere institucije ponujajo pomoč in kje jo pridobiti tukaj.

Poslovanje

Za zakonito poslovanje je ključno, da uredite in plačujete ustrezna socialna zavarovanja oziroma prispevke in davke. Več informacij na kaj vse morate biti pri poslovanju pozorni tukaj.

Zapiranje dejavnosti

Zaključuješ svojo podjetniško pot? Na kaj vse moraš biti pozern_a pri zapiranju s.p.-ja oziroma podjetja? Več tukaj.

Točka SPOT

Vse informacije najdeš tudi na Slovenski poslovni točki – SPOT. Vsaka slovenska regija ima tudi svojo fizično Točko SPOT, kjer se lahko prijaviš na brezplačno svetovanje. Seznam točk najdeš tukaj.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button