Priložnosti

Popotnik, avanturist, deli svojo izkušnjo iz tujine

Si ob prebranem naslovu kliknil na povezavo? Potem zagotovo spadaš mednje in imaš to kar iščemo – zanimivo zgodbo s potovanja, ki bi jo lahko delil z nami.

Verjetno si tudi ti naveličan življenja za štirimi stenami in omejitve gibanja v ožji okolici doma. Že pogrešaš svobodo, ki ti jo lahko da le potovanje? Zadnjih nekaj mesecev so bile naše možnosti za potovanja precej omejene in raziskovanje širnega sveta je zamenjalo vandranje po Sloveniji. Zadnji mesec pa je še to skoraj nemogoče. Namesto rezervacij letalskih kart pa je bila naša glavna naloga razvijanje tisočih fotografij s preteklih potovanj.

Z namenom, da razbijemo monotonost vsakdana in se kar se da pripravimo na čase, ko bomo zopet imeli priložnost potovati, smo se odločili obujati spomine na čase, ko je bilo potovanje po svetu še precej samoumevno.

Kako? S projektom Potopisna predavanja želimo deliti popotniške izkušnje študentov preko potopisov, ki jih bodo lahko spremljali vsi, ki jih tovrstno področje zanima. Ker nam trenutni ukrepi onemogočajo zbiranje na sicer že uveljavljeni lokaciji potopisnih predavanj – ŠTUK – bomo le te prenesli v spletno obliko na Facebook stran ŠOUM.

Za sodelovanje na potopisnem predavanju nam na elektronski naslov mednarodna@soum.si pošlji svojo prijavo s pripisom Potopisna predavanja tako, da izpolniš spodnji obrazec, v elektronsko pošto pa vključiš še od tri do pet fotografij s tega potovanja. Zbiranje prijav bo potekalo od 02. 12. 2020 do 04. 01. 2021. Po zaprtju zbiranja prijav bomo izbrali štiri prijave, ki bodo svoje potovanje predstavile širši publiki študentov. Vsako potopisno predavanje bo prejelo honorar za objavo prispevka, več informacij o tem pa je objavljeno v splošnih pogojih sodelovanja.

Potopisna predavanja se bodo v nadaljevanju posnela in predvajala na našem kanalu. V primeru rahljanja ukrepov, pa se boste morda imeli možnost predstaviti tudi v naši »dnevni sobi« potopisnih predavanj, dvorani ŠTUK.

Če meniš, da si tvoja zgodba zasluži zgodbo na »velikem platnu« ŠOUM, se prijavi in deli z nami svojo edinstveno izkušnjo!

 

Študentska organizacija univerze v Mariboru – ŠOUM
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button