Izobraževanje

Prva EU mladinska delegatka pri OZN je Slovenka Lucija Karnelutti

Lucija Karnelutti, prejšnja slovenska mladinska delegatka pri OZN, je bila izbrana za prvo EU mladinsko delegatko pri OZN.

Evropska služba za zunanje delovanje (European External Action Service – EEAS) je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom letos prvič vzpostavila projekt EU mladinskega delegata pri OZN. Funkcijo EU mladinske delegatke skupaj z Nadio Gullestrup Christensen iz Danske opravljala Lucija Karnelutti. Lucija je v preteklosti že delovala kot slovenska mladinska delegatka pri OZN.

V sklopu programa bo zagovarjala mlade iz vse EU in sodelovala kot predstavnica mladih iz EU na 77 Generalni skupščini Združenih narodov. Sodelovala bo z Združenimi narodi, Evropskim mladinskim forumom in EU mladinskimi sveti ter organizirala različne aktivnosti in usposabljanja.

Program je namenjen povečanju sodelovanja mladih pri delu Združenih narodov in posvetovanju pri oblikovanju politik za mlade.

Mladinski svet Slovenije je podpiral vzpostavitev EU mladinskega delegata, zato so izjemno veseli, da je program po več letih vzpostavljen. Luciji iskreno čestitamo in ji želimo uspešno delo.

MSS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button