Znanost

Prva klonirana mačka v 90-ih odstotkih podobna prvotni

Mački Garlic so poklonili novo življenje, saj jo je pekinško podjetje Sinogene uspešno kloniralo. Podobnost s preminulo pravo mačko je 90-odstotna.

Znanstveniki v podjetju Sinogene, ki ima sedež v Pekingu, so klonirali mačko. Gre za klon mačke Garlic, ki je poginila pred sedmimi meseci, zdaj pa je dobila “deseto” življenje. Na svet je vnovič prišla 21. julija.

Po kloniranju psov so sedaj na vrsti še mačke.

Kloniranje živali ni več nobena novost, saj to podjetje že uspešno klonira pse, za kar računa okoli 53.000 dolarjev. Mačk pa do sedaj še niso klonirali, po uspelem poskusu pa nameravajo storitev računati 35.000 dolarjev.

Prvi mož podjetja Mi Jidong je povedal, da jim posel cveti, da pa niso vse njihove stranke ravno bogataši. Po njegovih besedah velik delež strank predstavljajo mladi, ki so komaj zapustili fakulteto.

Ljudje svoje ljubljenčke vidimo kot del družine, zato ob njihovi smrti nastane praznina. Jidong pravi, da mlade generacije s kloniranimi živalmi zapolnjujejo svoje čustvene potrebe.

Mačka Garlic, ki so jo znanstveniki uspešno klonirali, je bila ljubljenka 23-letne Huang Yu. Ko je zagledala njeno reinkarnacijo, je bila presrečna. Ocenila je, da je podobnost več kot 90-odstotna.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button