Tehnologija

Prvi slovenski nanosatelit kmalu v vesolje?

Satelit, ki so ga razvili na FERI, bo morda kmalu potoval v vesolje

Satelit Trisat, ki je plod slovenskega znanja in so ga v celoti razvili na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI UM), skupaj s podjetjem Skylabs, se po letih razvoja bliža izstrelitvi v vesolje​.

Te zanima, kdaj bo nanosatelit lahko poletel v vesolje? Oglej si prispevek v Oddaji Slovenska kronika na RTV SLO in izvedite, kaj so povedali sodelujoči v projektu!

Projekt TRISAT​ je izobraževalna vesoljska misija UM, ki vzpostavlja medsebojno sodelovanje med slovenskimi univerzitetnimi študenti in slovensko vesoljsko industrijo, temelječ na prenosu znanja in tehnologij med univerzitetnim in gospodarskim okoljem z vzpodbujanjem vzajemnega sodelovanja. Projekt pomeni pomemben korak internacionalizacije slovenske vesoljske industrije z ovrednotenjem njene tehnologije, promocijo vesoljskega inženirstva in vzpodbujanje mednarodnega sodelovanja. Inovativna minimizacija sistemov in tehnološka demonstracija TRISAT misije bosta zagotovili kompetenco trga za slovenske vesoljske proizvode.

 

 UM
 splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button