Tehnologija

Skupaj za prijaznejši internet

Dan varne rabe interneta.

5. februarja obeležujemo dan varne rabe interneta, ki letos poteka pod sloganom Skupaj za prijaznejši internet in se osredotoča na medvrstniško nasilje. Center za varnejši internet Safe.si ob tej priložnosti pripravlja vrsto aktivnostih.

Na Safe.si so šole in druge izobraževalne organizacije povabili, da v februarju, mesecu varne rabe interneta, pripravijo dogodke na temo varne in odgovorne rabe interneta.

A varna uporaba interneta nikakor ni omejena zgolj na otroke in najstnike, kar kažejo tudi podatki statističnega urada, ki ugotavlja, da v Sloveniji internet redno uporablja 80 odstotkov oseb, starih med 16 in 74 let.

Tudi zato so pri Microsoftu sestavili osem nasvetov za zaščito pred spletnimi tveganji, med katerimi so uporaba zapletenih in edinstvenih gesel za različne račune, zaščita občutljivih in osebnih informacij ter pazljivost pri klikanju.

Dan varne rabe interneta je leta 2004 prvič obeležila evropske mreže centrov za varnejši internet Insafe, odtlej pa je krepko prerasel evropske meje. Z letošnjim sloganom želijo odločevalce in druge deležnike pozvati, naj združijo moči pri ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej pa za otroke in mlade. Od leta 2005 v mreži sodeluje tudi Safe.si.

 

Varna uporaba interneta ni omejena le na otroke in najstnike.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button