Šport

Slovenski rokometaši jutri za peto mesto z Madžarsko

Na rokometnem evropskem prvenstvu v Nemčiji so znani vsi udeleženci odločilnih tekem konec tega tedna v Kölnu. Zadnjo polfinalno vozovnico si je izborila Nemčija. Gostiteljico turnirja v petek čaka tekma z Dansko, drugi polfinalni par je Francija - Švedska. Slovenija se bo v tekmi za končno peto mesto pomerila z Madžarsko.

Obe polfinalni tekmi ter za peto mesto bodo na sporedu v petek, finale in tekma za tretje mesto pa v nedeljo.

Pred včerajšnjimi tekmami zadnjega kroga v skupini 1 so se s polfinalom spogledovale Nemčija, Avstrija in Madžarska, odločitev o nastopajočih na odločilnih tekmah pa je padla že pred zadnjo tekmo v Lanxess Areni med Nemčijo in Hrvaško, ki se je začela ob 20.30.

Za tovrsten razplet sta poskrbela Islandija in Francija. Prva je premagala hit letošnjega turnirja iz Avstrije s 26:24, druga pa je bila boljša od Madžarske s 35:32. Hrvaška je nato na zadnji tekmi premagal Nemčijo z rezultatom 30:24, vendar pa si s tem ni zagotovila mesta med prvih pet.

Prvo mesto je tako v skupini 1 v Kölnu osvojila Francija z desetimi točkami, Nemčija je zbrala pet, Madžarska, Avstrija in Islandija po štiri, Hrvaška pa tri točke.

V skupini 2 so si danski in švedski rokometaši že pred torkovim zadnjim krogom izborili nastop v polfinalu, v boju za tretje mesto pa so Slovenci izkoristili neodločen izid med Portugalci in Nizozemci ter po zmagi nad Dancem pobrali zadnjo hamburško vozovnico za Köln.

Danska je zbrala osem točk, Švedska in Slovenija po šest, Portugalska pet, Norveška štiri, Nizozemska pa eno točko.

V petek se bodo tako v Kölnu pomerile:

  • ob 15.00 MadžarskaSlovenija (za 5. mesto),
  • ob 17.45 FrancijaŠvedska (polfinale),
  • ob 20.30 NemčijaDanska (polfinale).

Finale bo na sporedu v nedeljo, 26. januarja ob 17:30, tekma za 3. mesto pa ob 15. uri.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button