Bivanje

Sodeluj v raziskavi EU in soustvarjaj priložnosti za mlade

S pomočjo raziskave bodo oblikovani predlogi o izboljšanju položaja mladih v Evropski uniji. Te predloge bodo mladinski predstavniki predložili evropskim odločevalcem, ki bodo predloge skušali uresničiti.

Kaj je raziskava in zakaj se razlikuje od vseh drugih?

Raziskava poteka istočasno po celi Evropi, kar pomeni, da s svojim sodelovanjem pomagaš v zbiranju mnenj mladih iz vse Evrope.

Hvala, ker pomagaš oblikovati glas mladih!

Rezultati ankete bodo dodani rezultatom iz vse Evrope in mnenja mladih Evropejcev bodo prispevala k oblikovanju priporočil, ki jih bo Mladinski svet Slovenije (MSS) naslovil na evropske odločevalce.

V zadnjem krogu je več kot 40.000 mladih iz cele Evrope sodelovalo pri oblikovanju strategije EU za mlade in mladinskih ciljev EU. Dialog mladih nudi prostor za razpravo med mladimi in odločevalci o temah pomembnih za mlade.

V okviru te ankete bo MSS pridobili tvoje mnenje o treh različnih temah:

  • izboljšanje položaja mladih na podeželju (#6 mladinski cilj),
  • prihodnost dela (#7 mladinski cilj) in
  • kakovostno izobraževanje (#8 mladinski cilj).

Anketa je dostopna na 1ka.si/a/228420.

Kaj se zgodi po tem?

Proces se s tem ne konča. Na podlagi vseh zbranih podatkih bo oblikovano nacionalno in evropsko poročilo z nizom priporočil za izboljšanje življenja mladih. Cilj bo oblikovati akcijske načrte, ki bodo spodbudili spremembe, navedene v tej raziskavi. Konec leta bo MSS organiziral sestanke z ministri, ki so odgovorni za implementacijo priporočil.

 

ikona pisec Mladinski Svet Slovenije
ikona fotograf Unsplash

Sorodni članki

Back to top button