Življenjski slog

Kako je grob seks lahko odličen in hkrati varen: preveri nekaj nasvetov

Čuten seks z veliko dotikanja in intime je lahko res odličen, marsikomu pa kdaj zadiši tudi nekoliko barvitejši grob seks. Običajno gre za različne vidike BDSM-ja, ki je zadnja leta vse bolj prepoznan. Poleg užitka pa je seveda pomembna tudi varnost.

Grob seks je lahko odlična in osvobajajoča izkušnja med partnerjema, ki ponovno vžge strast in samo še poglobi vezi. Za to pa je potrebno razumevanje obeh strani in predvsem odkrita komunikacija o željah.

Preveri kaj za odličen in varen grob seks priporoča strokovnjakinja za seks, Lili Hornyai.

Grob seks zahteva zaupanje in komunikacijo

Če se ti porodi želja po nekoliko bolj grobem seksu, naj te o tem ne bo strah spregovoriti s partnerjem. Obstaja namreč velika verjetnost, da je tudi on že razmišljal o čem podobnem. Seveda pa se moraš prepričati, da si enake popestritve vajinega spolnega življenja želita oba.

Če si, se dogovorita za varno besedo, ki jo lahko uporabita v primeru nelagodja ali bolečine. Jasno zastavita meje in opredelita, kako daleč sta pripravljena iti. V času samega seksa pa bodita pozorna na telesno govorico drugega in se ne bojta izražati svojih želja.

Lubrikant je must-have

Ni mogoče zanikati, da je grob seks lahko nekoliko tvegan – ne glede na to, kako previdni smo. Možnosti poškodb pa je v veliki meri mogoče zmanjšati z uporabo lubrikanta. Uporaba sline je v vročih trenutkih lahko zelo privlačna, a vseeno ne optimalna.

Seks, BDSM, užitek, komunikacija, Lili Hornyai, lubrikant, dirty talk, umazano govorjenje, šeškanje
Uporaba lubrikanta je pri grobem seksu izjemnega pomena.

S partnerjem poiščita lubrikant, ki vama bo odgovarjal, če uporabljata kondome, pa izberita katere izmed debelejših, ki se težje strgajo.

Potrebna je absolutna sproščenost

Velikokrat smo naučeni, da brzdamo svoje spolne potrebe, kar nas lahko privede do tega, da se kasneje v življenju preveč zadržujemo. S partnerjem pa morata biti pripravljena pozabiti na vse zadržke in se popolnoma prepustiti obojestranskemu užitku. Pri tem lahko pomaga umazano govorjenje (ang. dirty talk) in opisovanje stvari, ki si jih želita narediti.

Kako seks narediti grob?

Drug drugemu grizita ustnice, vlečita lase, govorita umazano, se grabita, praskajta in nasploh drug z drugim ravnajta manj previdno kot običajno. Šeškanje na primer kombinirajta z grobo in hitro penetracijo.

Seks, BDSM, užitek, komunikacija, Lili Hornyai, lubrikant, dirty talk, umazano govorjenje, šeškanje
Preizkusita lahko tudi uporabo vrvi.

Ko vama ideja grobega seksa že postane domača, ji lahko dodata še uporabo določenih igračk oz. pripomočkov. Uporabita na primer zapestne vezi, raziskujta igro zanikanja orgazma, uporabita preveze za usta …

Kaj pa nega po grobem seksu?

Grob seks je običajno zelo divji, mnogokrat pa skoraj že živalski. Tako se morata po divjih užitkih temeljito posvetiti drug drugemu (in morda uporabiti kakšno hladilno kremo za razbolela mesta).

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button