Šport

Februarja se v Ljubljani odpira najsodobnejši karting center v Evropi

V ljubljanskem BTC bo februarja zaživel nov kartodrom Woop Karting. Po navedbah podjetja TPLJ, ki stoji za blagovno znamko Woop, bo to eden najsodobnejših karting centrov v Evropi, nahajal pa se bo v Hali 18, kjer sta ljubitelje kartinga več kot 20 let združevala BTC Karting in Rollbar.

Novi karting center bo primeren tako za najmlajše voznike, ki se bodo s starši ali sami prvič peljali z gokarti, kot tiste, ki bi radi preizkusili novo večnivojsko progo ali pa se preizkusili na grand prix turnirjih in vztrajnostnih dirkah.

Na novem kartodromu dolžine nekaj manj kot 300 metrov bodo na voljo električni gokarti podjetja Rimo, ki bodo omogočali varno in adrenalinsko vožnjo tudi najmlajšim voznikom, v dvosedih ali samostojnih “junior” gokartih. Tisti starejši in hitrejši vozniki pa bodo lahko ob posebnih priložnostih uživali tudi v zvoku V8-motorja.

Povprečni čas prog je okrog 30 sekund na krog, steza pa bo obogatena s svetlobnimi učinki. Vožnja bo možna v dveh nadstropjih, saj bo imela proga klančine, ki se dvigujejo in spuščajo.

Za dodatno zagotavljanje varnosti bo skrbel sistem Racefacer, ki nadzoruje celotno dogajanje na progi in skrbi za ustrezno signalizacijo ter prilagaja hitrost gokartov v primeru nepredvidenih situacij ali ovir na progi.

Vsak voznik bo ob koncu vožnje prejel svoje rezultate na svoj registriran elektronski naslov. Podatki bodo na voljo tudi v aplikaciji Racefacer, ki si jo bo lahko voznik naložil na svoj telefon.

 

 STA
Pixabay
ikona snemalec STA – Slovenska tiskovna agencija

Sorodni članki

Back to top button