Zdravje

Spoznaj samega sebe v sklopu projekta Duševno je pomembno

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 10 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki bodo potekali v prihajajočih mesecih. Prvi dogodek z naslovom Spoznaj samega sebe: Iskanje lastnega smisla bo potekal že danes, 31. marca.

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja.

Na Zvezi ŠKIS že dlje časa opažajo, da na duševno zdravje študentov prevečkrat pozabimo. S projektom Duševno je pomembno stremijo k boljšemu vpogledu v duševno zdravje študentov v povezavi s trenutnim življenjskim položajem in pa h krepitvi kompetenc in socialnih veščin mladih za soočanje z duševnimi stiskami. V letu 2021 so na Zvezi ŠKIS s tovrstnimi aktivnostmi šele začeli in poželi ogromno zanimanja, zato so se odločili, da s projektom nadaljujemo.

Projekt Duševno je pomembno, bo potekal v prihajajočih mesecih. Organiziranih bo 10 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja, prehoda v odraslost in stisk ter ostalih pomembnih tem, ki se dotikajo mladih. Dotaknili se bodo spoznavanja sebe, reševanja konfliktov, iskanja in pridobivanja zaposlitve, upravljanja z lastnimi financami, samopodobe … S projektom želijo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije.

Prvi dogodek Spoznaj samega sebe: Iskanje lastnega smisla bo potekal 31. marca 2022, ob 20.00 preko platforme Zoom. Na delavnici bo govora o tem, kako smo ljudje sami sebi skrivnost. Izpostavljen bo pomen vzpostavljanja globinskega odnosa do samega sebe ter kako tovrsten dober odnos pomembno vpliva na naše vsakdanje življenje in vsakodnevne odnose z našimi najbližjimi in ostalimi.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na dogodek preko povezave. Zoom povezavo udeleženci prejmejo na e-mail naslov po prijavi. Več o prvem dogodku pa si lahko preberete na povezavi.

Zveza ŠKIS
Zveza ŠKIS

Sorodni članki

Back to top button