Delo

Te zanima delo v EU?

Razmišljaš o zaposlitvi v tujini?

Za delo v državah članicah EU, Evropskem gospodarskem prostoru in Švici se lahko z vprašanji obrneš na več kot 850 EURES-ovih svetovalce.

 

Kaj je EURES?

Eures je mreža sodelovanja, namenjena lajšanju prostega pretoka delavcev med 28 državami EU ter Švico, Islandijo, Lihtenštajnom in Norveško.

Delo v tujini terja tehtne odločitve, zato potrebujete mladi iskalci zaposlitve informacije o mnogih praktičnih, pravnih in administrativnih vprašanjih. Portal za zaposlitveno mobilnost EURES vsebuje informacijska orodja za pomoč in podporo pri odločanju glede selitve v drugo državo.

Preden se odpraviš v tujino, zberi vse potrebne podatke.

V zbirki podatkov o pogojih življenja in dela boste našli podrobne podatke o številnih pomembnih vprašanjih, kot so nastanitev, šola, davki, življenjski stroški, zdravstvo, socialna zakonodaja, primerljivost izobrazbe itd.

Še eno koristno informacijsko orodje je rubrika z informacijami o trgu delovne sile, ki vsebuje informacije o trenutnih trendih na evropskem trgu delovne sile in je razdeljen po državah, regijah in gospodarskih sektorjih.

Več informacij najdeš na spletni strani EURES.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGEures, mlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button