Prehrana

Teden restavracij bo junija, gostinci in brbončice pripravljeni

S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo covida-19, se življenje vrača tudi v restavracije. Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO)

“Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji,” so sporočili iz STO. Nacionalna turistična organizacija sicer k temu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

 

View this post on Instagram

 

Se vidimo 12. junija, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov ?‍♂️ Uporabi #tedenrestavracij pri svojih jedeh ?‍?

A post shared by Teden restavracij ?️ (@tedenrestavracij) on

Cena menijev v Tednu restavracij, nad katerim bdi podjetje Vivi, bo tudi v junijskem terminu ostala 19 evrov. Izjema so najbolje ocenjene restavracije, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov. Poseben poudarek bo tokrat na povezovanju preteklosti in sodobnosti.

Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno – spomladi in jeseni – 10 dni goste razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni. S tem nagradijo stalne goste in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ne rabi biti vedno draga, poudarjajo organizatorji.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti. Lani je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo več kot 90.000 gostov.

 

 KrogSTA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button