Kultura

Zaključil se je že peti festival Mladi Maribor

Pripravljenih je bilo več kot 100 dogodkov.

V soboto, 21. oktobra, se je zaključil že peti festival Mladi Maribor. Festival je postregel številnimi novostmi, eksperimentiral je z vizualno podobo ter ponudil zanimivo pustolovščino iskanja mariborskih mladinskih organizacij.

»Glavni cilj letošnjega festivala je bila promocija že obstoječih programov in projektov, ki jih mladinske organizacije ter organizacije, ki v Mariboru delujejo za mlade, pripravljajo med 15. septembrom in 21. oktobrom. Nekatera društva so svoj program prilagodila festivalu, nekatera pa so svoje projekte vključila v skupno znamko, z namenom večjega obiska,« je povedal koordinator letošnjega festivala Marko Lük.

»Čeprav se zaradi obsežnosti festivala srečujemo z mnogimi izzivi, smo letos – sploh glede na to, da festival v takšni obliki poteka šele prvo leto – zadovoljni z odzivom, za naslednje leto pa smo oboroženi z novim znanjem in bomo še učinkoviteje poskrbeli za večjo prepoznavnost mariborskega mladinskega sektorja,« je še dodal Marko, ki je prepričan, da je tudi otvoritveni dogodek, ko se je Glavnem trgu predstavilo kar 17 mladinskih organizacij, stkal marsikatero novo vez med njimi ter poskrbel za kak nov projekt za mlade.

V festivalu je letos sodelovalo več kot 40 mladinskih organizacij, ki so v času festivala pripravile več kot 100 športnih, kulturnih, prostovoljskih in izobraževalnih dogodkov, mladi pa se so se lahko podali na interaktivno pustolovščino po desetih mariborskih organizacijah, kjer so zbirali žige in v festivalski pisarni prevzeli lepo darilo.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGFestival Mladi Maribor
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Festival Mladi Maribor

Sorodni članki

Back to top button