Delo

Zamujanju na pomembne sestanke se lahko izogneš

Pri delu na skupnih projektih se medsebojno spoštovanje pogosto izkaže za izjemno pomemben faktor, ki bo odločal o tem, ali bo končni rezultat dela ekipe uspešen ali ne.

Pri ravnanju s sodelavci, sošolci in ostalimi moraš vedno spoštovati njihovo pripravljenost, da si vzamejo čas zate. To lahko storiš tako, da na dogovorjene sestanke nikoli ne zamujaš.

Če že zamujaš na sestanke, sogovornika na to opozori.

Če boš spoštoval njih in njihov čas, bodo tudi oni spoštovali tebe. In nasprotno: če boš neprestano zamujal, se bo tvoj odnos s sodelavcem slej ko prej skrhal, saj se bo počutil zapostavljenega in nespoštovanega.

S spodnjimi nasveti si boš zagotoovil izboljšanje ugleda, hkrati pa boš tudi povečal svojo produktivnost in učinkovitost pri opravljanju dela.

Uporabljaj koledar z opomniki

Spletna orodja (kot je na primer Google Calendar) so lahko odličen pripomoček za vse, ki radi pozabljajo na pomembne dogodke. Z njihovo pomočjo boš vedno pripravljen na katerokoli opravilo, saj ob pravem času prejmeš opomnik.

Sestanek načrtuj tako, da bo zanj dovolj časa

Napornim dnevom ne dodajaj novih obveznosti, saj obstaja velika verjetnost, da bo vse skupaj potekalo površno in neučinkovito. Raje se dogovori za tisti datum, ki bo ustrezal tako tebi kot tudi tvojim sogovornikom.

V primeru, da boš zamudil, na to opozori

Sporoči, da si že na poti in da te je zaustavila gneča, ali pa da si pravkar sredi parkiranja. Tvoji sogovorniki se tako ne bodo čutili zapostavljeni, temveč cenjeni in spoštovani, svoj dodatni čas pa bodo lahko namenili kakšnemu klicu ali pisanju e-pošte.

Izogibaj se prestavljanju in odpovedovanju sestankov

V kolikor pa to vendarle moraš storiti, to stori čim prej. V nasprotnem primeru boš sogovorniku dal misliti, da ni na tvojem prioritetnem seznamu. Tega pa ne želiš, kajne?

Bodi konsistenten tudi pri odgovarjanju na elektronsko pošto in glasovna sporočila

Vsakdo pričakuje hiter odgovor, a to včasih vendarle ni mogoče. V tem primeru sogovorniku sporoči, da se boste njegovi prošnji posvetili v določenem roku, torej tedaj, ko boš imel dovolj časa.

Na pot se odpravi nekoliko prej

Vzemi si vsaj 15 minut dodatnega časa, ki ti bodo omogočile mirnejšo in varnejšo pot, brez hitenja. Ker boš na cilj prispel v pravem času, pa boš imel še nekaj časa, da se še dodatno pripraviš na sestanek.

 

 Mladi podjetnik (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button